El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Denunciats dos casos per discriminació LGTBI-fòbica

Societat

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) ha fet públic que a Sant Andreu ja s’han produït dos casos per discriminació LGTBI-fòbica en el que portem d’any. Una xifra rellevant, però que dista del nombre de casos que es denuncien en altres districtes de Barcelona. En aquest cas, el malaurat rànquing el lidera l’Eixample, on s’han comès fins a 14 violències LGTBI-fòbiques (44 en el global de Barcelona, 33 de les quals amb agressió).

 

Aquestes dades responen al període entre els mesos de gener a juliol del 2019 i l’OCH no ha fet públic els detalls de com s’han produït aquestes. Només n’ha destacat que de la quarantena de casos que s’han produït a tota la ciutat, 29 han estat contra gais o bisexuals. “És molt preocupant. Ens calen instruments immediats per fer front a aquesta violència”, ha insistit el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez.

Per combatre aquestes violències, l’Observatori contra l’Homofòbia posarà en marxa un número de telèfon per prestar servei jurídic i psicosocial a aquests casos. Primer la línia de whatsapp estarà com a prova pilot entre el 19 i el 24 d’agost, i més endavant s’avaluarà la seva viabilitat. Pel que fa a tots els casos que s’han donat en aquests 2019, vuit s’han comunicat a la Fiscalia de Delictes d’Odi i Discriminació i set als Mossos d’Esquadra. Principalment, aquests han sigut els què s’ha conegut l’autor o que ha pogut ser identificat.

Davant la problemàtica, Rodríguez ha assenyalat que “manquen polítiques públiques LGTBI eficients a la ciutat de Barcelona”. “No volem dir que no n’hi hagi, però cal afrontar el tema, que és que no està totalment garantida la seguretat de les persones LGTBI”, ha afirmat. Per aquest motiu, l’entitat ja ha demanat reunir-se amb la Guàrdia Urbana, les regidories de districte i amb el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Fotografia | Danilo Urbina

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt