Sandor Martín toca el cel de la boxa europea a Sant Andreu

Esports

La boxa superlleugera d’Europa té nom propi des d’aquest passat dissabte: Sandor Martín. El veí de Nou Barris s’ha proclamat campió continental després de derrotar a l’italià Andrea Scarpa al Pavelló Francisco Calvo del carrer de Bonaventura Gispert de Sant Andreu. El barceloní, amb només 25 anys i 37 combats (només dues derrotes) va jugar a casa des del primer minut fins al nové assalt, quan Scarpa va abandonar.

 

Sandor es converteix en el sisè rei que Espanya col·loca a Europa, després de Melania Sorroche, Sergio García, Miriam Gutiérrez, KatyDíaz i Andoni Gago. Tota una mostra de la bona salut que travessa aquest esport i que cada vegada compta amb més locals d’entrenament arreu del territori. En aquests, el conegut popularment com a ‘Arrasandor’ és tot un referent.

Què va alçar a Sandor amb la victòria? Un bon atac i una millor defensa. Mentre que Scarpa pràcticament no va ser capaç de superar els guants del local, aquests va inflar els ulls del seu contrincant fins que al novè assalt. En aquell temps l’italià pràcticament havia perdut la visió. Tal com va declarar posteriorment el coronat rei d’Europa dels superlleugers, el combat havia sortit tot just com l’estratègia havia marcat.

Si bé estava previst que el combat fos a l’estadi del CF Muntanyesa, finalment s’ha disputat al Pavelló de Francisco Calvo de Sant Andreu per motius tècnics. L’última vegada que un boxador català va aconseguir el títol europeu a Barcelona va ser fa 86 anys. Josep Gironés va aconseguir el Campionat d’Europa l’any 1933.

Fotografia | BCN Boxing Nights

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*