El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Fabra i Coats / FÀBRICA DE CREACIÓ - GUNNAR KNECHTEL PHOTOGRAPHY

La Fabra i Coats i el CERN treballaran plegats per la ciència

Cultura

La Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats i el CERN (el Laboratori Europeu de Física de Partícules) col·laboraran plegats a través del Premi Collide International. Aquest es tracta d’una convocatòria artística anual que va néixer al CERN i que té com a propòsit convidar artistes de qualsevol nacionalitat i edat perquè facin un projecte artístic relacionat amb la ciència. Per tal de donar-lis un cop de mà se’ls oferirà una residència artística de fins a quatre mesos.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons els organitzadors, el Premi s’ha creat per desafiar i transformar la manera com l’art i la ciència es troben. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, a l’artista guanyador primer se li concedirà una residència de tres mesos perquè ampliï la seva investigació treballant al CERN de la mà de físics de partícules, enginyers, experts en IT i personal de laboratori. Un cop completada l’estada, passarà un mes a Fabra i Coats, on podrà ampliar la seva recerca amb els artistes residents i els programes culturals de la ciutat.

Aquesta col·laboració s’emmarca en el Pla Barcelona Ciència, i és fruit d’una aliança entre l’Ajuntament (a través de l’ICUB i l’àrea d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals) i el Laboratori. El Pla, impulsat per l’Ajuntament, té com a objectiu contribuir a la visibilitat de la ciència, així com promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la recerca de l’excel·lència i del seu impacte sobre la societat.

Un especialista treballant a l’accelerador de partícules del CERN // FÀBRICA DE CREACIÓ

Qui es vulgui presentar a la residència té temps de fer-ho fins al 17 de maig. Un artista o col·lectiu (màxim 3 persones) serà finalment el seleccionat, a partir de la decisió d’un jurat integrat per cinc experts en cultura i ciència. El jurat es reunirà al mes de juny, i la decisió es comunicarà a finals de juliol. Aquells interessats en la residència hauran de presentar una descripció del projecte, el seu currículum i un vídeo de menys de cinc minuts defensant la proposta. Tots els documents s’hauran de presentar en anglès.

Fotografia | Fabra i Coats / FÀBRICA DE CREACIÓ – GUNNAR KNECHTEL PHOTOGRAPHY

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt