El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mor Enric Vidal, metge andreuenc i marit de Núria Gispert

Andreuencs

Aquest 5 de desembre ha mort Enric Vidal, reconegut doctor de Sant Andreu de Palomar i marit de l’activista social Núria Gispert. De fet, aquest dimarts no només s’ha anat un veí, sinó un metge de família amb més de mig segle dedicat a la salut dels seus pacients i amics. “S’ha perdut el fet de mirar-te als ulls de la persona que et ve i escoltar-lo”, explicava al programa Retrats de Jaume Barberà. Si més no, amb Vidal avui s’ha extinguit una forma d’entendre d’estimar la medicina.

 

La placa, situada just a l’entrada de la seva consulta, forma part del patrimoni de Sant Andreu. Per davant d’ella han passat fins a cinc generacions d’una mateixa família. Dècades de confiança dipositada en les mans de Vidal que avui s’han apagat. Mans que fins als darrers dies han mimat a centenars de veïns i veïnes. Persones amb noms i cognoms que fins i tot fiaven les claus de casa seva al doctor, perquè les pogués entrar directament a visitar als seus llits.

Vorejant les nou dècades de vida, Vidal ha dedicat la seva vida a l’atenció acurada dels pacients. El seu estil, allunyat dels teclats mèdics, sempre s’ha centrat en el tacte. Un caràcter afable i basat en el tacte que lluny queda de l’actual medicina basada en els teclats i els ordinadors dels metges. Al seu parer, “el tracte personal s’ha perdut molt [en la sanitat actual]”, explicava a Barberà.

Idea compartida fins i tot per la seva inseparable parella, Núria Gispert. Una de les ànimes de l’emblemàtica parella del poble avui s’ha fos. L’estima que ambdós es tenien, però, sempre perdurarà en l’imaginari col·lectiu.

A partir de les 10 hores del matí de demà dimecres, les seves despulles estaran a la sala de vetlla del Tanatori de la Ronda de Dalt. A l’endemà, dijous 7 de desembre, serà enterrat a les 11 hores. El cementiri encara està per confirmar.

Fotografia | Fotograma del programa Retrats de Jaume Barberà, a TV3

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Andreuencs

Vés a dalt