El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Josue Sallent

Detingut l’andreuenc Josuè Sallent, responsable de telecomunicacions del Govern

Política

Entre les 12 persones que ha detingut aquest matí de dijous la Guàrdia Civil es troba l’andreuenc Josuè Sallent, qui és responsable del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI) del Govern de la Generalitat de Catalunya. Tal com assenyalen les informacions d’última hora, el cos militar ha dut a terme nou registres en conselleries catalanes per recopilar proves i indicis relacionats amb el referèndum.

 

Si bé el Tribunal Constitucional ja va suspendre cautelarment el referèndum convocat per l’1 d’octubre, el jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona continua amb les investigacions i els registres al voltant dels preparatius de la cita. De fet, les detencions d’avui són una nova passa més en les indagacions judicials, les quals asseguren voler esclarir si s’ha comès delicte de malversació de fons públics.

Més enllà de detenir a Sallent, la Guàrdia Civil també ha detingut al número dos de la Conselleria d’Economia, Josep Maria Jové, al secretari d’Hisenda, Josep Lluís Salvadó, i a Xavier Puig de l’Oficina d’Assumptes Socials. A més, també estan arrestats Pau Furriol i Mercedes Martínez (relacionats amb una nau industrial que pressumptament guardava material electoral), David Franco (també del CTTI), David Palancad, de l’Oficina d’Assumptes Exteriors i Juan Manuel Gómez, de la Conselleria d’Economia i Hisenda.

En el cas de Sallent, però, l’Institut Armat ha entrat al seu domicili particular, l’ha escorcollat i s’ha endut els seus dispositius electrònics i el mòbil i l’ordinador de la seva dona, M. Rosa Bayà, tal com aquesta ha fet saber a través de les xarxes socials:

Les detencions i els registres a les institucions catalanes han tingut coma resposta ciutadana una ràpida mobilització a les portes d’aquests edificis i el tall d’artèries de circulació tan rellevants com la Gran Via o la Via Laietana. A més, els Mossos d’Esquadra que custodien l’entrada del Departament d’Economia, situat a la Rambla de Catalunya, també han hagut de tallar el trànsit de la via a causa del gran volum de manifestants.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt