El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Fabra i Coats AJUNTAMENT DE BARCELONA

La CUP vol aturar l’habitatge públic de la Fabra i Coats

Política

Aquesta tarda el grup municipal de la CUP-Capgirem Barcelona demanarà al Govern del Districte de Sant Andreu que aturi la construcció d’habitatge públic al recinte de la Fabra i Coats. Segons assenyala el prec que es formalitzarà el seu conseller Ivan Altimira al ple de l’Ajuntament, “el moviment veïnal es va posicionar en contra en el seu moment”.

 

Altimira demana al Govern municipal “un pla d’habitatge clar a la ciutat de Barcelona”. A més, considera que la Fabra i Coats “no és un lloc adequat” perquè hi visquin veïns i veïnes, “quan és un espai cultural”. Segons el conseller de la CUP, “a Barcelona hi ha 90.000 habitatges buits i cada dia els bancs estan desnonant famílies”, com per ara “portar a viure a persones en un espai on hi ha desenes d’espectacles”. Tal com recorda, “ja tenim queixes veïnals [per l’activitat de la Fabra i Coats]”. “No és l’espai; hi ha molts altres espais per fer pisos socials, com el munt de solars que tenim a les Casernes”, conclou.

Si més no, la petició de la CUP divideix a les entitats veïnals de Sant Andreu. Des de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, la vocal d’Habitatge Montse Tarré assegura que, davant la necessitat d’augmentar el parc social d’habitatge, els pisos de la Fabra i Coats “no els podem deixar perdre”.

Tarré recorda que l’edifici està programat des de l’any 2008 i que ja fa un parell d’anys el projecte es va haver de redimensionar. La raó? S’havia de fer espai a l’equipament de la Colla Castellera Jove de Barcelona. Per aquest motiu, el nombre de pisos projectats es van haver de retallar de 80 previstos a 46 (amb només dues habitacions).

Des de la mateixa entitat també recorden a la CUP que l’obra ja està adjudicada des del passat mes d’abril i que seran “els únics [habitatges públics] que l’Ajuntament farà en aquest mandat a Sant Andreu de Palomar. “No és una obra nova, sinó que es rehabilita un edifici catalogat que estava buit“, explica la vocal d’Habitatge. Pisos que, a més, “no tindran aparcament i, per tant, no hi haurà sobrecost pels adjudicataris”, afegeix.

Si més no, l’opinió de l’AVV de Sant Andreu de Palomar difereix de les altres dues entitats veïnals del territori. Des de l’AV Sant Andreu Sud, la seva portaveu Cristina Galan és taxativa i assegura que en el recinte fabril “han de fer equipaments pel veïnat; allà els pisos no pinten res”.

Recreació virtual de com quedarà l'edifici d'habitatge públic de la Fabra i Coats / PMH
Recreació virtual de com quedarà l’edifici d’habitatge públic de la Fabra i Coats / PMH

De fet, l’opinió de Galan va en la mateixa línia que la de l’AVV de Sant Andreu Nord – Tramuntana. Des d’aquesta entitat veïnal asseguren no haver debatut aquesta qüestió en la seva junta. Tot i això, el seu president, Jordi Cuevas, apunta que “sempre hem considerat, com a principi general, que la vivenda social no són equipaments”. Sí bé consideren que “calen pisos socials al Districte i a Barcelona”, apunten al fet que “no s’han de fer a costa de portar-los als terrenys que s’han de destinar a equipaments de ciutat”.

Fonts municipals ja han assegurat a L’Exprés de Sant Andreu que el prec de la CUP – Capgirem Barcelona serà rebutjat i que l’obra continuarà endavant, “perquè el projecte està molt avançat”. Segons assenyalen des del Govern del Districte, “ningú s’hi ha posat en les diferents comissions de seguiment de la Fabra i Coats ni als Consells de Barri”. La promoció del Patronat Municipal de l’Habitatge ha sigut adjudicada a Sacyr Construcción S.A per 5.695.475,40 euros (sense IVA) i s’espera que estigui enllestida l’any 2019.

Fotografia | Recinte de la Fabra i Coats / AJUNTAMENT DE BARCELONA

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt