El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Torna la bacanal del Carnaval per posar Sant Andreu de cap a peus

Cultura

Tornen els bells temps; torna el Carnaval. La Comissió de Festes de Sant Andreu i L’Eix Comercial ja han posat en marxa tota l’organització de la setmana més esbojarrada. Després que dissabte passat les Reines Carnestoltes fessin el seu pregó, el territori ja ha començat a viure immers en la desvergonya i la bacanal festiva.

 

Què s’ha celebrat fins a dia d’avui? D’entrada, a través de les xarxes socials d’ambdues entitats, dia rere dia s’està anunciant la consigna de la jornada, les quals s’allargaran fins al 26 de febrer. Un concurs on es repta als veïns i botiguers a vestir-se l’endemà amb la peça de roba que determinin les monarques. Perquè, tal com afirmen aquests dies, “les Reines manen i el poble obeeix”. En cas d’aconseguir publicar totes les fotografies acomplint les consignes, s’entrarà en el concurs per guanyar un dinar i un esmorzar sorpresa al Versalles (les bases es poden consultar en aquest enllaç).

Ja dissabte 26 de febrer a les 18 hores les famílies podran gaudir del 8è Ball infantil de Carnestoltes a la nau central de la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats. Una festa que no serà més que la prèvia a la disbauxa. Al final, si alguna cosa és innata al Carnaval de Sant Andreu de Palomar és la seva popularitat. Una festa massiva que tindrà com a punt àlgid la Rua del diumenge a partir de les 11 hores. El punt de partida: la cantonada de la rambla de Fabra i Puig amb Concepció Arenal. De fet, serà en aquest sector on hi haurà una carpa perquè, durant l’hora prèvia, tots aquells qui vulguin es puguin apuntar amb la seva comparsa. En cas de no voler amoïnar-se per les cues, tothom també es pot inscriure ja a través del formulari web.

A hores d’ara i tot i la pandèmia, funciona la inscripció prèvia? Segons l’organització, al 110%. “Hem notat que, si bé ja s’han apuntat les mateixes comparses que teníem abans de la pandèmia, enguany ho estan fent amb molts més participants“. “Potser si en edicions anteriors per comparsa hi participaven 150 persones, enguany ho fan 200; és espectacular“, avança la dinamitzadora i gerent de l’Eix Comercial, Ruth Sans. “Aquests dies sobretot estem percebent que la gent té ganes de sortir i passa-s’ho bé”, sintetitza.

Respecte al traçat, la Rua de Carnaval tornarà a seguir el recorregut habitual: es baixarà tota la rambla fins al carrer Gran de Sant Andreu, es girarà per Joan Torras i un cop arribats a Torras i Bages els participants enfilaran fins a Can Fabra, on es farà l’entrega de premis. Els guardons previstos? Premi a la millor comparsa infantil dirigit sobretot a les escoles i AMPES, premi a la millor comparsa d’adults, premi a la millor comparsa d’entitat i, per últim, premi a la millor comparsa espontània, “dirigit a aquells que potser no encaixen en cap categoria anterior, però com que s’ho han treballat tantíssim, mereixen algun tipus de reconeixement”, explica Sans.

La Rua de l’any 2014, al seu pas pel carrer del Segre // DISTRICTE DE SANT ANDREU

Com cada any, el jurat s’ubicarà davant l’edifici de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (antiga seu d’Hisenda) i estarà conformat per un representant del Districte de Sant Andreu, de l’Eix Comercial, d’una entitat i de la Comissió de Festes. Pel que fa a les persones amb mobilitat reduïda, a aquestes se’ls reservarà un espai delimitat a la plaça de la Pomera. L’única diferència respecte a les anteriors 17 edicions del Carnaval de Sant Andreu? Que enguany només caldrà portar mascareta.

Un cop superada la ressaca festiva i per cloure la setmana de disbauxa, el Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat serà l’encarregat d’organitzar els actes del Dimecres de Cendra. Una jornada de llàgrimes i mocadors en la que primer es farà una crida als més petits (i no tan petits) a decorar les seves sardines a la plaça d’Orfila cap a les 17.30 hores i, posteriorment, enterrar-les amb espectacle inclòs.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt