El diari independent de Sant Andreu de Palomar

1festa-major-brazos-concierto-editada-david-garcia-mateu

La Festa Major recuperarà els grans esdeveniments

Cultura

Amb el compte enrere en marxa, la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar ja ha començat a tancar els serrells per adaptar la Festa Major a la nova normalitat. Una celebració que estarà condicionada a les mesures vigents del Procicat, però que a hores d’ara es preveu gairebé calcada a la dels anys anteriors a la pandèmia. Això sí, amb tot un seguit de mesures sanitàries a complir pel públic en determinats esdeveniments.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si bé per conèixer tots els detalls caldrà esperar a la setmana del 20 de novembre perquè el programa de Festa Major surti del forn, des de la Comissió de Festes celebren que finalment la setmana gran de Sant Andreu de Palomar recuperi el seu calendari tradicional: del 26 de novembre fins al 8 de desembre. Una bona notícia condicionada a les dades epidemiològiques actuals, perquè tal com recorda la presidenta de la comissió, Marta Parra, “al final tots els actes s’acabaran adaptant a les normes que el Procicat tingui vigents aleshores”.

En cas que la incidència del virus segueixi estable (o fins i tot millori), la intenció de la Comissió de Festes és recuperar els grans actes que defineixen la Festa Major, com ara la Cercavila, el Correfoc, el pregó, el Castell de Focs o els concerts de L’Envelat de Can Fabra. Això sí, amb les restriccions oportunes, com ara una rebaixa de l’aforament dins de la carpa de L’Envelat o l’ús de la mascareta. En paral·lel, destacar que l’organització ja no es planteja engegar cap sistema de venda d’entrades anticipades.

La limitació horària dels esdeveniments nocturns també s’ha flexibilitzat i, si segueixen les normes vigents a data d’avui, els actes i concerts es podran allargar fins a la 1 h de la matinada. Un canvi en positiu, però, que es podria revertir si els indicadors empitjoren. “Des de la comissió seguim i seguirem totes les actualitzacions del Procicat per adaptar tots els esdeveniments a les mesures establertes”, insisteix Parra. Entre aquests, la resta de concerts que se celebren a altres carrers i places de Sant Andreu. “Més o menys tindrem els mateixos que l’any 2019″, avança la presidenta, qui assegura que les entitats en principi sí que podran instal·lar les barres de bar.

Tot i les bones notícies, Parra assegura que “algunes entitats enguany no s’han vist amb cor d’organitzar els seus esdeveniments”. Un hàndicap, però, que espera que es pugui compensar amb la resta d’actes que ja s’han començat a treballar des de fa setmanes. Entre ells: la Cercavila, la qual enguany estarà integrada exclusivament per les figures i components de la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, així com la resta d’entitats locals.

Els gegants de Sant Andreu ARXIU
Els gegants i capgrossos de Sant Andreu seran els únics que desfilaran a la Cercavila // ARXIU

“Estem molt contents amb els canvis de les mesures, perquè la nostra era una de les entitats més afectades pel fet que la totalitat dels nostres actes necessiten moure’s pels carrers“, explica el president de la Germandat, Sergio Diéguez. “Ara ens trobem amb el cor dividit, perquè per una banda espero i desitjo que la gent no tingui por, surti al carrer i tingui ganes de celebrar la Festa Major, i per l’altra crec que encara hi haurà gent que es vulgui mantenir al marge”, considera.

Per tal d’escalfar motors de cara a finals de mes, el pròxim 13 de novembre la Germandat celebrarà una cercavila pels carrers de Sant Andreu, la qual donarà el tret de sortida al projecte Fes-te teu Sant Andreu. “A diferència d’altres anys que organitzàvem la Mostra d’Imatgeria Festiva, enguany hem treballat conjuntament amb l’Espai Bota de la Fabra i Coats, el CMCPSA de Can Galta Cremat i La Lira per ubicar als seus locals una exposició dedicada a la Festa Major i a les seves entitats”, avança. De fet, l’exposició es clausurarà tot just el dia que començaran les festes: el 26 de novembre.

2 Comentaris

  1. La Festa es per a tots. Respectem l’horari d’acabada dels concerts a la 1 de la matinada.
    Hi ha carrers molt estrets on la parada de tarimas amb conjunt musical es un martiri per als veins.
    Tambe es podría replantejar la utilizació d’espais mes amples per a tal fi.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt