El diari independent de Sant Andreu de Palomar

correfoc-previa-editada-david-garcia-mateu

La Festa Major de Sant Andreu se celebrarà a YouTube

Societat

Festa Major inaudita. Les restriccions per frenar la propagació de la COVID-19 han portat a la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar a suspendre totes les tradicionals activitats públiques. “No hem pogut programar amb antelació i hem hagut d’anar molt a última hora degut a l’evolució de la pandèmia“, han confessat en un comunicat. Per aquest motiu, totes les activitats possibles se celebraran a través del canal de YouTube de la comissió i només es podran seguir per aquesta via.

 

“Des del plantejament inicial de la Festa Major 2020 fins al resultat final, la Comissió de Festes ha valorat diversos escenaris, del més permissiu al més restrictiu, passant per diferents possibilitats”, han exposat. Entre les opcions que al final hi havia sobre la taula, al final han hagut d’escollir la que no permet cap interacció pública. És a dir: la basada en oferir continguts a través de YouTube. Per tal de concentrar-ho tot, enguany tampoc s’allargarà dos caps de setmana, sinó que només hi haurà tres dies d’activitats (el 27, 28 i 29 de novembre).

Cal tenir en compte que enguany no hi haurà programa físic i el resum d’activitats només es podrà conèixer a través de la pàgina web d’aquí a uns dies. “Ja que no podem celebrar la Festa Major com ens agradaria, esperem que l’esperit festiu sigui actiu en aquests dies i que engresqueu a totes les persones que es connectin al canal de YouTube”, han volgut destacar.

La decisió oficial de la Comissió de Festes arriba després que la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu també anunciés a través de les xarxes socials que no organitzaria cap acte multitudinari. Ni la Cercavila de Festa Major, ni l’Adéu Andreu, o la Mostra d’Imatgeria Festiva. “La cultura és segura, sí, però volem la cultura per tothom, i ara és responsabilitat de totes evitar la propagació de la pandèmia”, sintetitzaven.

Fotografia | Imatge d’arxiu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt