El diari independent de Sant Andreu de Palomar

250 taules de joc i milers de jugadors se citen al Festival Dau

Societat

Aquest proper cap de setmana la Fabra i Coats es tornarà a convertir en un tauler gegant amb el Festival Dau Barcelona. Des de les 10 hores fins a les 20 hores de dissabte i diumenge, centenars de jocs per a totes les edats esperaran tant als més petits com als més grans de la casa. Al final, l’objectiu de la cita és envoltar les taules i espais de bon ambient i engrescar-se a totes les partides que els assistents vulguin i desitgin.

 

Des de la primera edició l’any 2012, el festival Dau Barcelona ha anat creixent en nombre d’activitats, en espais de joc, en entitats participants i també en nombre d’assistents: dels 3.400 del primer any a la xifra rècord de 26.500 de l’any passat. A més enguany el Dau es torna a obrir a la resta de Sant Andreu i se celebraran activitats a l’Espai dels Castellers, l’Ateneu L’Harmonia, la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra o l’Escola Can Fabra. Per la seva banda, el SAT! Teatre acollirà el dissabte 23 a la nit la gala dels Premis Dau.

Com és habitual, a les sales polivalents de la planta baixa de la Fàbrica de Creació s’ubicarà el Gran Dau amb gairebé 250 taules amb jocs de tota mena i un demostrador a cada taula per assistir i ajudar amb les partides. Pel que fa al hall s’ubicaran la Botiga del Gran Dau i l’espai ‘I tu, jugues en català?‘, del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

Respecte a la resta d’activitats, aquestes s’instal·laran entre les sales polivalents, el hall i l’Espai Zero, on hi haurà un joc de participació per a grans i petits detectius; un concurs interactiu; partides gegants amb jocs com ara el Carcassone, el Fantasma Blitz o el Shikoku. D’altra banda, destacar que se celebrarà un nova edició del torneig de mots encreuats Dau Barcelona, amb la participació dels millors crucigramaires i del millor jeroglificaire de Catalunya: Anna Genís, Jep Ferret, Jordi Fortuny, Marc Isern, Màrius Serra, Miquel Sesé, Jordi Ventura, Pau Vidal i Néstor Macià.

Com a tret de sortida, ja el mateix dissabte a partir de les 10 hores hi haurà una macropartida de rol amb el joc Pathfinder a la tercera planta de l’equipament. Tanmateix, la Fàbrica acollirà al llarg de les jornades sessions de signatures de jocs, entre els quals hi haurà l’autor convidat d’enguany, l’italià Simone Luciani, el qual ha creat jocs com Los viajes de Marco Polo, Tzolk’in, Grand Austria Hotel, Newton o Sheepland.

Una altra de les activitats obertes al públic serà el Dau de Nit, un espai de joc lliure obert des de dissabte a les 22 hores fins diumenge a les 8 hores per a tothom qui vulgui passar-se la nit jugant a la tercera planta de l’equipament. El mateix espai servirà, de dia, per acollir el Dau Pro, un punt de trobada limitat a editors, autors, il·lustradors, premsa, distribuïdors, botigues, clubs i altres actors del món del joc.

Fotografia | Festival Dau

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt