El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Congrés d’Habitatge posa en el punt de mira al BBVA

Economia

El primer Congrés d’Habitatge de Catalunya ha aplegat a mig miler d’activistes i una setantena de grups que lluiten per l’habitatge digne a la Fabra i Coats. Un espai d’intercanvi d’idees i bastiment de noves estratègies contra els especuladors que ha acabat amb l’objectiu comú d’impulsar una campanya per fer caure al fons voltor Divarian (BBVA).

 

Segons els coordinadors del Congrés que s’ha celebrat a Sant Andreu, s’ha escollit a Divaran com a “cap de turc”, ja que es tracta d’un “dels majors propietaris d’habitatge del territori”. “Per primer cop focalitzarem totes les nostres eines en un únic objectiu: els milers d’habitatges amb què compta Divarian”, han anunciat. A més, adverteixen a la resta de “fons voltors i especuladors” que després aniran per ells. La raó: “Haver estat jugant amb les nostres vides i llars”.

Un cop celebrada la trobada al recinte andreuenc, els participants de l’esdeveniment han anunciat que al desembre faran una conferència política per fer públic el programa acordat, rendir comptes a la societat i interpel·lar als responsables polítics. Tot plegat, perquè les administracions i els seus responsables electes “es posicionin davant la veu d’aquelles que fem possible cada dia el dret a l’habitatge“.

Els activistes de la PAH ocupen el local del BBVA / DGM
Acció de la PAH al BBVA de Torras i Bages any i mig enrere / DGM

Aquest programa ha estat elaborat i ratificat per més de 500 activistes prohabitatge, el qual s’ha centrat en quatre grans idees: aturar els desnonaments, punxar la bombolla dels lloguers, expropiar els pisos dels bancs i fons voltors i seguir construint el moviment popular. Pilars que seran desenvolupats a la conferència del desembre.

Fotografia | Congrés d’Habitatge de Catalunya

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt