El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La plaça d’Orfila clama contra l’agressió sexual a una menor

Societat

Sota el lema “No és un cas aïllat, és patriarcat”, prop de 150 veïns de Sant Andreu s’han concentrat aquest dilluns a la plaça d’Orfila per rebutjar l’agressió sexual que diumenge de matinada va patir una menor a tocar del metro de Fabra i Puig. Convocats per Feministes del Districte 9, el col·lectiu ha assegurat que “davant d’aquestes agressions, ens trobaran sempre al costat de la víctima, per ajudar-la i acompanyar-la, i davant dels agressors, per assenyalar-los i denunciar-los”.

Banner Ajuntament 300x250
 

Tal com han reivindicat, “les dones volem poder gaudir de tots els espais i a totes hores sense por de patir agressions; no volem que ens agredeixin quan sortim de festa, ni al carrer, ni a casa, ni enlloc”. En aquest sentit, el manifest ha clamat per la llibertat individual de les dones: “No volem que es qüestioni què fèiem al carrer a determinades hores o com anàvem vestides o si estàvem borratxes o drogades, perquè cap circumstància justifica que els homes se sentin lliures d’utilitzar-nos”. A més, han precisat que, encara que l’agredida hagi sigut una menor, el culpable ha de continuar sent el mateix: el violador. “Volem que els homes deixin d’assetjar-nos, de perseguir-nos, de violar-nos, d’amenaçar-nos i de matar-nos“, han sintetitzat.

Sota el seu parer, els “discursos simplistes” que tracten les violències masclistes “com fets puntuals”, el que fan és desviar l’arrel del problema. En la seva opinió, la llavor de la xacra és “un sistema patriarcal perfectament travat que ens oprimeix i ens mata”, el qual “només se sosté gràcies a la seva aliança amb el capitalisme“.

Les Feministes del Districte 9 han recordat que agressions com la que ha patit la menor a Sant Andreu “no són casos aïllats” i tampoc són comesos per “homes pertorbats o simples delinqüents“. “Són fills perfectament sans del patriarcat que ens violen perquè saben que poden”, han destacat. Una sensació d’immunitat que, han manifestat, pot incrementar-se “si els partits de l’extrema dreta segueixen aconseguint altaveus i càrrecs públics”.

Lectura del manifest / DGM

“Drets personals i vitals aconseguits amb sang, suor i llàgrimes comencen a discutir-se cada vegada amb menys vergonya per part d’aquests que ens volen soles, atemorides i callades”, han denunciat. Una circumstància que, asseguren, no permetran: “Seguirem aixecant la veu per totes aquelles que no ho poden fer i serem el seu altaveu; no callarem i no ens quedarem a casa”. Per últim, des del col·lectiu s’han adreçat a la menor i li han recordat que “no estàs sola”.

Entre el públic s’han deixat veure representants de diverses formacions polítiques del districte, com ara la consellera de Sant Andreu en Comú, Elvira Juncosa, la consellera socialista Isabel Loscos, la consellera de JxCAT, Anna Satorra, o la regidora d’ERC i presidenta del Districte, Montse Benedí, acompanyada de tota l’agrupació local dels republicans.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt