El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Montse Benedí / DGM

Montse Benedí tornarà a presidir el Districte de Sant Andreu

Política

Estructura política completa. Després de constituir-se aquest dimecres el Consell Plenari del Districte de Sant Andreu, la veïna de la Sagrera i regidora d’ERC, Montse Benedí, ha sigut escollida presidenta del districte de forma unànime pels 19 consellers de la sala Andreu Cortines. El càrrec, però, no és nou per a Benedí, ja que va ocupar la mateixa responsabilitat al llarg de tot el darrer mandat.

 

Tot i formular-se com una votació secreta, ERC ha sigut l’única formació que ha presentat candidat a ocupar el segon càrrec de responsabilitat del districte. De fet, el nomenat estava dat i beneït. Si més no, cal posar de relleu que aquesta designació no ha sigut fruit de cap acord signat a la plaça d’Orfila. La distribució dels presidents de Districte de tota Barcelona s’ha segellat entre totes les formacions polítiques als despatxos de la plaça de Sant Jaume. Dit d’una altra manera, la votació al ple d’aquest dimecres ha sigut una simple simulació d’aparent descentralització del poder envers els Districtes.

Cal recordar que l’elecció de Benedí com a presidenta del Districte no ha sigut l’únic acord de ciutat que s’ha tancat als despatxos de la Casa Gran. La mateixa nova regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, també va aterrar a Sant Andreu després que Barcelona en Comú i el PSC es repartissin el pastís del poder de la ciutat. Per tant, ni una ni l’altra han sigut directament escollides pels veïns i veïnes de Sant Andreu i tampoc sembla que hi hagi una voluntat real de canviar aquesta dinàmica.

Respecte a la figura de Benedí, destacar que és l’única regidora dels 41 membres del consistori que resideix al Districte de Sant Andreu (concretament, a la Sagrera). Té estudis de COU i abans d’entrar a la vida política s’havia dedicat al comerç de proximitat. És membre de La Sagrera Es Mou, l’Associació de Veïns La Sagrera, de la Comissió de Festes La Sagrera, i és amiga de l’Espai 30 i de la Nau Ivanow, segons consta a la pàgina d’ERC. D’altra banda i més enllà de ser presidenta del Districte en el mandat anterior, entre el 2007 i el 2015 Benedí també va ser consellera del Districte pels republicans.

Montse Benedí amb la família d’ERC de Sant Andreu // DGM

La represa al capdavant de la presidència ha sigut rebuda amb aplaudiments per part de tots els grups polítics i un públic que ha omplert a vessar la sala Andreu Cortines. “Fa molta il·lusió, és una responsabilitat, continuo sentint les mateixes coses que fa quatre anys quan ja vaig ser anomenada”, ha confessat tot just acabar el ple. En la mateixa línia, la republicana ha insistit en la “voluntat de servir a les veïnes i els veïns, així com procurar debats que siguin rics i respectuosos, com han estat en aquests darrers quatre anys tot i la intensitat política i els moments complexes que continuem vivint”.

Per últim, tampoc s’ha volgut oblidar dels seus companys consellers que d’ara endavant haurà de coordinar al districte: “Són els grans i les grans oblidades i en realitat són les oïdes i els ulls dels veïns i veïnes del Districte Sant Andreu”, ha remarcat. Tal com ha emfatitzat, és gràcies a aquests càrrecs que els regidors de la Casa Grans “podem conèixer tot el que passa a tots els racons de Barcelona”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt