El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Identificada la plaga d’insectes que afecta Sant Andreu

Societat

L’Ajuntament de Barcelona ja ha identificat l’insecte que ha aparegut els darrers dies a alguns carrers i places de Sant Andreu de Palomar. Tal com han confirmat fonts municipals a L’Exprés de Sant Andreu, es tracten larves de la galeruca de l’om, una espècie que viu precisament a la vora d’aquest tipus d’arbre.

 

Les mateixes fonts assenyalen que l’única afectació que provoquen és sobre la vegetació: “Les larves devoren les fulles deixant-les sense teixit tendre, provocant perforacions fins a deixar la fulla ‘esqueletitzada'”. Sobre la seva aparició en altres punts de l’espai urbà, expliquen que “en aquest moment estan baixant de l’arbre buscant cavitats entre l’escorça per amagar-se i fer la metamorfosi, i quan no troben aquestes cavitats es fiquen en qualsevol racó que troben”.

Larva de Galercua de l'Om / FLICKR
Larva de Galercua de l’Om / FLICKR

Aquest fet seria precisament el que provoca les molèsties denunciades pel veïnat, però des d’Ecologia Urbana insisteixen que aquesta espècie “ni pica, ni es mengen la fusta”. De fet, l’insecte no té cap mena d’afectació sobre les persones, més enllà de les sorpreses que pugui ocasionar. A dia d’avui ja està previst actuar sobre la plaga, la qual ha sigut més important que altres anys pels efectes de la intensa calor.

Fotografia | Google Maps

2 Comentaris

  1. No es menjara la fusta, pero si estás dinant o sopant et cauen dintre del plat o per sobre del cos i aixo crea una engoixa i un estat nervios e impotent. L’Ajuntament no ens escolta a les queixes la seva resposta es ho valorarem, no se que han de valorar el que han de fer es solucionar-ho.
    Si algun regidor o cap visible de l’Ajuntament, visques aquest problema ja estaria solucionat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt