El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La regidora Laia Ortiz / Ajuntament de Barcelona

L’oposició atia a Laia Ortiz per retallades inexistents

Política

Després de tres anys com a pròleg, ja es pot dir que aquest dimarts ha començat la campanya electoral a Sant Andreu (tot i que no ha sigut amb caràcter oficial). El motiu? El ple extraordinari forçat per tots els grups de l’oposició (menys la CUP), el qual han aprofitat per atiar a la regidora Laia Ortiz i a l’alcaldessa Ada Colau per la seva gestió econòmica. Tot i que aquests han acusat l’executiu de “retallar” projectes del Districte, en cap moment han arribat a posar sobre la taula obres concretes que hagin quedat congelades en el temps.

 

Des del PP, la consellera Carmen Santana ha esmentat tres projectes suposadament aturats: el Parc de Casernes (pendent d’inaugurar la primera fase), el Mercat de Sant Andreu (a unes setmanes de l’enderroc de l’antic) i els entorns de la presó de la Trinitat (inversió que en un principi no es preveia dur a terme i que finalment es va incorporar als pressupostos). A més, des de Ciutadans Marcos Rodríguez ha afegit el retard en la construcció del camp de futbol de Baró de Viver (per motius tècnics), mentre que des del PSC, Ivan Marzà només ha al·ludit a una suposada retallada de 13,3 milions d’euros a Sant Andreu sense entrar al detall de quins projectes eren els afectats.

En el cas del PDeCAT, el conseller Roger Mestre ha fiat gairebé tota la seva intervenció a la publicació de La Vanguardia, la qual assenyalava que les suposades retallades de Colau havien arribat fins i tot a l’Escola Ignasi Iglésias (quan les obres estan en marxa). Per últim, des d’ERC Carlos R. Escuredo tampoc ha entrat a assenyalar casos concrets, tot i que ha denunciat que el Govern d’Ortiz “maquilla” la seva gestió econòmica amb “eufemismes”.

Què ha dit de tot plegat la regidora en els sis minuts que li ha concedit l’oposició per defensar-se? Doncs que a la resta de grups polítics “no els importa confondre i alarmar als veïns i veïnes, quan al Districte s’està invertint més en aquest mandat que en l’última dècada”. A més, la mateixa Ortiz ha recordat que Sant Andreu ha passat de ser el vuitè al segon districte de Barcelona que més inversió rep (de 674 euros a 995 euros per habitant) i que “pràcticament cap Govern comença i acaba les obres al mateix mandat“.

En aquest sentit, la regidora també ha posat de relleu els projectes que l’executiu ha anat incorporant a la carpeta d’inversions i que no estaven previstes d’entrada, com ara l’ampliació de l’Ignasi Iglésias, la segona fase del Parc de Casernes o la compra del solar de la presó de la Trinitat Vella. De fet, fa escassos dies el tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va aclarir com el Govern resoldria, via “reprogramacions”, la baixada dels ingressos per la caiguda de les plusvàlues, la disminució de transferències de l’Estat i el deute que acumula la Generalitat amb l’Ajuntament. Ingressos a la baixa que, en realitat, només suposaran un declivi de cinc milions d’euros en un pressupost inicial de 1.675 milions d’euros.

Per últim, el conseller de la CUP, Ivan Altimira, ha celebrat irònicament aquest inici de curs electoral, tot i que ha demanat al Govern “més informació, transparència i claredat sobre si hi ha retallades o no hi ha retallades”. De fet, en el cas que fossin necessàries, el mateix Altimira s’ha encarregat de relatar espai per espai on es podrien ficar les tisores: “al Circuit de Catalunya, al Consorci de Turisme de Barcelona o al Mobile World Congress”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt