El diari independent de Sant Andreu de Palomar

prego de festa major

El text íntegre del no-pregó de la Festa Major de Sant Andreu

Societat

Veïns i veïnes de Sant Andreu, com bé sabeu estem vivint moments polítics i socials complicats que alteren el nostre dia a dia, la nostra manera de fer i la nostra manera de ser; és per aquest motiu que aquest any la Comissió de Festes hem decidit no encarregar el pregó a cap persona del nostre poble i fer la lectura d’aquest manifest per tal de demostrar el nostre rebuig cap a aquests fets que estan succeint.

 

Volem criticar i fer palès que no acceptem mesures repressores, com el 155, i que seguirem endavant amb la nostra cultura popular representada en la Festa Major; és per això que seguirem gaudint de la festa, de les nostres entitats, dels concerts, del correfoc, de la fira, de la matinal infantil i d’un llarg etcètera d’actes que les nostres entitats organitzen i que, com cada any, hi seguirem participant.

Malgrat això, condemnem la violència rebuda per part de les forces de seguretat de l’estat espanyol impedint exercir el nostre dret a vot com a màxima expressió de democràcia.

Condemnem la repressió, amb l’aplicació de l’article 155, que anul·la els nostres drets i les nostres llibertats que s’han aconseguit després de molts anys de lluita.

Condemnem les agressions a la cultura catalana que es fan evidents a l’intentar canviar el sistema educatiu i amb la persecució dels nostres docents per només debatre temes tan actuals com la repressió i la situació que ens acompanya sense desitjar-ho. Recolzem a la comunitat educativa i sabem que ells sabran ben bé com respondre.

Però, sobretot, condemnem l’empresonament dels càrrecs polítics , escollits per tots nosaltres, i dels presidents d’Òmnium i ANC i exigim el seu alliberament i la restitució de les institucions catalanes.

No podran evitar els nostres somriures i l’alegria del poble, que sap lluitar i també divertir-se, però que no oblida la violència que patim des de l’1 d’octubre. En tots els actes tindrem presents als nostres presos però no podem caure en la tristesa; la nostra major victòria serà celebrar la nostra Festa Major amb l’alegria, la solidaritat i la fermesa que sempre ha tingut el poble de Sant Andreu de Palomar.

VISCA LA FESTA MAJOR I VISCA SANT ANDREU!!!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt