El diari independent de Sant Andreu de Palomar

adrià esteve satanica editada david garcia mateu

Adrià Esteve: “Des de ben petit ma mare em portava als correfocs”

Andreuencs

L’Adrià Esteve és el cap de colla de La Satànica, una de les tres colles de diables que hi ha a Sant Andreu. Des de ben petit que ja va començar a iniciar-se en el món de la pirotècnia i no ha parat fins a arribar al punt més alt. Ara la colla es troba a 24 hores de l’estrena del seu primer musical en motiu dels Tres Tombs Infernals. Un espectacle que està d’aniversari: 25 anys fa que es van obrir per primera vegada les portes de l’infern.

 

Com vas arribar a baixar als inferns de La Satànica?
La coneixia des de ben petit perquè ma mare sempre em portava als correfocs del barri. Normalment anava al de la Mercè amb amics, però quan vam fer 18 anys els meus amics van deixar d’anar-hi. Em vaig quedar sol. Tot i això, com que em seguien agradant molt, vaig decidir entrar a La Satànica. Amb la bona acollida que vaig rebre finalment em vaig quedar aquí, on continuem…

…En el lloc de màxima responsabilitat: cap de colla!
Les funcions bàsiques són dirigir i organitzar els actes. No només els que formen part dels Tres tombs Infernals, també tots els correfocs i activitats que es duen a terme al llarg de l’any. El cap de colla té una funció administrativa. No podem fer un correfoc sense pirotècnia, i algú o altre s’ha d’encarregar de comprar i fer contactes amb els proveïdors.

Però com has arribat fins aquí dalt?
Em vaig implicar molt des del principi. Jo vaig entrar sobretot pel tema de la Bèstia, el que realment m’agradava. Com que era dels pocs que estava interessat en aquest àmbit, ja vaig anar pujant esglaons fins a ser el cap de colla de la Bèstia. Ara, des de fa 8 anys, sóc cap de colla dels diables adults.

També hi ha una Satànica per nens?
Si! Els diables han d’estar a l’abast de tothom. El problema és que la llei s’està posant molt dura en aquest aspecte. A hores d’ara si un nen no té mínim 8 anys, no pot formar part de cap colla que impliqui pirotècnia.

Pirotècnia que en el vostre cas no només fareu esclatar dissabte a la nit.
Els correfocs són la nostra principal activitat. Més enllà dels de Sant Andreu, La Mercè o els del Indians que fem cada any, també fem intercanvis amb altres colles.

Que després convideu a nits tan màgiques com la de Sant Joan.

Aquesta és una altra de les cites importants. La de la Flama del Canigó és com una representació dels Jocs Olímpics, ho fan els nens que venen des de la Plaça Sant Jaume i arriben fins a Sant Andreu. Un cop arriba la flama s’encén la foguera de Sant Joan. A partir d’aquí som nosaltres els qui muntem concerts, sessions de disc joqueis i la barra.

Sant Andreu és només la vostra llar.
Sortim molt de Barcelona, intentem mantenir contacte amb la resta de colles. És com un intercanvi, fa uns anys ens contractaven molt, però ara com que els ajuntaments no tenen tants diners hem de funcionar més per intercanvis. Aquest any si no m’equivoco anirem a Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Ribes, Sitges, Tarragona… Intentem compaginar Barcelona amb altres zones, a tothom li agrada tenir colles de fora.

Aquest any esteu d’aniversari, com sorgeix la idea de fer un musical pels Infernals?
La idea va sortir fa anys, però és molta feina i ningú s’acabava de decidir. Però aquest any tothom va coincidir en que era l’edició de fer el musical. Ha implicat més feina del que estem acostumats; un musical vulguis o no s’ha d’assajar molt i aprendre a cantar, tot i que la trama no la podem avançar.

Les cançons són vostres?
Si, les ha composat en Marc. Ell és músic i vam decidir que volíem fer-ho tot original. L’ocasió s’ho mereix.

adrià esteve satanica editada david garcia mateu 2

Però què passa amb els que no saben cantar o ballar?
Nosaltres no valorem les condicions artístiques, perquè no som professionals. A La Satànica valorem la motivació i les ganes. Si falta gent per actuar els anem a buscar a altres entitats. De fet, aquest any Santanàs i Sant Antoni els representen dos actors; no professionals; però si actors amb experiència. I d’altra banda, vindran a actuar un grup de ballarins de l’Institut del Teatre.

Ja teniu idees per l’any vinent?
Idees n’hi ha moltes, però encara no s’han posat sobre la taula. Fins abril no ho sabrem segur però molts ja estan començant a fer propostes abans d’actuar dissabte al vespre!

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Andreuencs

Vés a dalt