El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Anna Duran a Reliss Dansa - Jordi Julià Serra

Reliss Dansa, on el ball esdevé una família

Contingut patrocinat

Al març del 2020 l’Anna Duran tenia hora per signar el lloguer d’un local per emprendre el seu projecte personal d’obrir una escola de dansa. No va ser possible: el confinament ho va fer saltar tot pels aires. La decisió es va haver d’anar posposant, però finalment va acabar tirant endavant i l’octubre del 2020 acabava obrint Reliss Dansa al carrer Cinca, 23-25 de Sant Andreu.

 

No van ser uns inicis fàcils: just en obrir va venir el temut rebrot de la covid-19 i van ser unes constants d’obertures, tancaments i restriccions. “Vam començar amb classes online amb tres persones“, recorda Anna Duran a L’Exprés de Sant Andreu. Després d’uns inicis complicats, la seva aposta va acabar funcionant, i al setembre del 2022, va venir la sorpresa: “En començar el curs, de cop es va duplicar la gent”, afirma l’Anna. Ara es troben en una seixantena d’alumnes, i la voluntat és seguir creixent encara més.

A Reliss Dansa ofereixen classes de ball de tot tipus i per a totes les edats, ja siguin infants, adolescents o adults. El que els fa especials: l’entorn familiar. “Ens cuidem molt entre tots, tothom s’ajuda amb tothom”, afirma la fundadora del centre, que elogia que “ningú va per lliure, ens esforcem perquè es faci pinya i siguem com una família”.

L’Anna és mestra d’infantil i primària i compagina la feina de professora amb l’escola de dansa. Al final, segueix fent el mateix: “M’agrada ensenyar”, confessa. Porta des dels 13 anys ballant, i ja fa temps que tenia al cap la idea de fer una escola de dansa: ja al batxillerat, el seu Treball de Recerca va consistir a fer la maqueta d’una escola de dansa. Un somni que ha acabat fent realitat, i a més, al seu barri: “Soc de Sant Andreu i volia que l’escola fos aquí“, remarca.

La creadora de l’escola s’ha format en dansa en diferents escoles de Barcelona, Nova York i València, i fins i tot ha format part del cos de ball de musicals com Fama, Dirty Dancing i Flashdance a diversos hotels. A més, té formació en una disciplina molt específica i que està tenint molt èxit entre els andreuencs: el pole dance.

El pole dance significa ballar al voltant d’una barra vertical. Se sol associar amb els balls de discoteques, però va molt més enllà, perquè hi ha diferents tipus de pole. El pole sexy seria el que es fa en discoteques, i a Reliss no l’ensenyen. El pole flow és un que està més associat a la dansa contemporània. I el que fan a Reliss és bàsicament pole sport, en què fan combinacions de ball i acrobàcies que acaben tonificant tot el cos.

Hi ha molts alumnes que el fan servir com una alternativa al gimnàs: “És menys monòton i mentre t’ho estàs passant bé acabes treballant tot el cos sense adonar-te’n“, valora l’Anna, que promet: “Després d’un any de pole dance t’acabes posant fort”. Les classes estan obertes tant a homes com a dones, i fins i tot fan variants per a adolescents i per a infants, en aquest últim cas més lligat a la gimnàstica artística.

Precisament els infants tenen la seva pròpia classe a Reliss: la dansa creativa, en què treballen la psicomotricitat, el tacte, les emocions i fins i tot inclouen contes. És una primera aproximació per als més petits (de 2 a 5 anys), perquè després puguin anar explorant si els interessa continuar amb altres classes per a infants, que poden ser de jazz, contemporània o ballet.

L’Anna no està sola: a Reliss Dansa l’acompanyen un equip de professionals que permeten oferir un ampli ventall de classes per a tots els gustos, que inclouen jazz, contemporani, salsa, bachata, pilates i, és clar, pole dance. També cal destacar que tenen places disponibles per als matins, en classes pensades especialment per als adults.

També ofereixen altres activitats a mida de qui ho demani, i que són tan diversos com una animació infantil o la coreografia del ball nupcial d’un casament. Fins i tot han creat una peculiar combinació: un espectacle que combina al mateix temps la màgia i la dansa, i que de fet representaran aquesta propera Festa Major de Sant Andreu.

I, per als curiosos, pot cridar l’atenció el nom. Doncs Reliss no és res més que una adaptació lliure de la paraula anglesa release, que és un pas de dansa de jazz i contemporani que consisteix en lliscar tot el cos cap al terra. Una picada d’ullet a dues de les disciplines de ball que ofereixen en aquesta petita família unida pel ball com és Reliss Dansa.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Contingut patrocinat

Vés a dalt