El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya repetirà a la Fabra i Coats

Cultura

Nou curs, festivals en marxa. La tercera edició del Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya (FAACCC) se celebrarà del 4 al 7 d’octubre a la Fabra i Coats. Després d’una segona edició amb més de 1.200 persones de públic, enguany l’esdeveniment comptarà amb més de 40 entitats implicades activament, més de 300 ponents i artistes convidats i més d’una trentena d’activitats.

 

En aquesta edició el festival reivindicarà la irreverència i l’humor com a formes polítiques, artístiques i pedagògiques. A la vegada, repetirà com a punt de trobada entre veïnat, professionals, acadèmia i organitzacions. El FAACCC parteix de la convicció que la tasca que es fa des de les arts ha de ser política i se sustenta en plantejaments crítics i cooperatius. Per aquesta raó, seguirà donant espai a les minories polítiques i fer una aportació crítica i molesta al voltant de la creació artística.

El cartell del FAACCC 2023 inclou espectacles, tallers, debats, activitats a l’espai públic, accions col·lectives, passejades i actuacions, entre d’altres. Tota una programació eminentment gratuïta (a excepció de dues activitats) i a les quals cal inscriure’s prèviament a través del web del festival. Un dels plats forts serà l’obra Sexpiertos, guanyadora del Premi Max 2023 a la Millor producció i que protagonitza l’actor guardonat amb un Goya, Telmo Irureta. En paral·lel, una altra de les propostes que es podran veure al FAACCC és Esto no sale en los libros, un espectacle de la companyia Triana Doce creat de forma comunitària a partir de les històries, memòries i anècdotes de les persones grans de Sant Andreu.

‘Esto no sale en los libros’ // triana doce

Des de l’organització exposen que l’humor serà un dels ingredients claus del festival i, per això, han programat una nit de comèdia, el FAACCC Comedy, que tindrà com a protagonistes els reconeguts còmics Carmen Romero, Felipe Mateos i Gabriel Córdoba. La nota musical del FAACCC la posarà Bakanoa, una formació que combina l’alegria dels ritmes afrocolombians amb la força, l’energia i el caràcter més propi d’un grup de rock.

Per últim, destacar que el FAACCC també celebrarà el primer Congrés Acadèmic de les Arts Comunitàries de la mà de diversos grups de recerca i persones provinents de l’acadèmia. Un espai que, a la vegada, es complementarà amb la mostra de processos de creació comunitària FAACCC Off al recinte fabril.

Fotografia | FAACCC 2022

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt