El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carrers plens per celebrar els Tres Tombs

Cultura

Cavalcada massiva. La 95a edició dels Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar ha tornat a evidenciar el bon moment de forma pel qual passa el seguici de Sant Antoni Abad. Una cercavila que, un any més, ha tornat a omplir tant la plaça d’Orfila com Torras i Bages, Segre i la rambla de Fabra i Puig (on ha fet les tradicionals voltes). Tanmateix, l’únic aspecte del qual encara no s’ha recuperat la festivitat ha residit en la menor capacitat d’atracció de carros i carrosses respecte a anys anteriors.

 

Amb puntualitat britànica, a les 11.45 hores la unitat muntada de la Guàrdia Urbana ja ha restat encapçalant el seguici des de la boca de la plaça d’Orfila. Una predisposició, però, que ha quedat en estàtic, ja que el mossèn Antoni Roman no ha fet acte de presència fins que no ha acabat la missa cap a les 12 hores aproximadament (hora en què estava previst l’inici del recorregut).

Ja amb el rector de la parròquia a lloc, cavalls, carros i carrosses han circulat, un per un, a ser batejats, mentre que uns minuts més tard ha sigut el torn del gairebé centenar d’animals de companyia que s’han apropat fins a les portes de la parròquia. Encara que enguany el mossèn ha dedicat més estona que l’any passat a aquesta activitat protocol·lària, algunes feligreses han tornat a criticar “les presses” amb què el rector beneeix als animals presents.

Per últim, destacar l’absència de col·lectius animalistes i la tornada dels caramels, els quals s’han concentrat en un nombre limitat de carrosses. La majoria de les quals, presidides per les autoritats polítiques que no s’han volgut perdre els Tres Tombs, com ara la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín o els caps de llista del PSC i ERC, Jaume Collboni i Ernest Maragall, respectivament. Enguany, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha estat present als Tres Tombs de Sant Andreu.

Mossèn Antoni Roman beneeix als darrers animals // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt