Alatevamida, el lloc on fer una festa i aprendre anglès

Contingut patrocinat

Pot semblar una barreja impactant, però sí: fer classes d’anglès dins una sala per fer celebracions és possible. És a Alatevamida Bella y Bestia de Sant Andreu de Palomar, un espai de 100 metres quadrats ideal per fer festes sense preocupacions. Allà, una quinzena d’infants es troben cada setmana per aprendre anglès de la forma més efectiva: sense adonar-se’n, jugant, entre piscines de boles i joguines.

 

“Quan surten de la classe els preguntes què han fet i et responen: jugar”, valora, satisfeta, la responsable de la sala i directora de l’escola d’anglès, Monica Mena. És a dir, els nens han estat jugant, ho han fet en anglès i han anat aprenent al mateix temps, sense adonar-se’n ni creure que estaven en una classe. De fet, s’ha demostrat que aquesta és la forma més efectiva d’aprendre les llengües: practicant-les, d’una forma més natural i no des d’un punt de vista teòric.

L’entorn els ajuda molt a no sentir que són en una classe. La raó: Alatevamida és un ampli espai, el qual també es pot llogar per fer-hi celebracions de tota mena. El terra de colors, la piscina de boles, les joguines que hi ha repartides per tot l’espai i fins i tot una petita caseta per jugar fan que els nens sentin que són en un lloc lúdic i hi vagin a passar una bona estona.

Aquesta metodologia fa que pugui estar indicat fins i tot per als més menuts: tenen un grup d’entre 1 i 3 anys, que van a la classe acompanyats dels seus pares. Unes edats per a les quals moltes escoles no ofereixen classes, malgrat que és més fàcil que els infants puguin immergir-se de forma més natural en els idiomes. “Fem cançons, vídeos, salutacions amb la mà… tot està adaptat a la seva edat perquè es vagin acostumant a sentir parlar en anglès“, detalla Monica Mena.

Els altres grups arriben fins a 6è de Primària, adaptant-se sempre a les edats però mantenint la premissa del joc en tot moment. Ara bé, malgrat que sigui un espai lúdic, al darrere hi ha una preparació: “Tenim un teacher professional, que segueix una metodologia en tot moment”, explica la directora de l’escola. Quan van creixent els posen un davantal i van introduint la pintura, els collages i murals, les lectures… i amb els més grans, per exemple, treballen amb cançons d’artistes que cantin en anglès i s’aprenen la lletra.

L’escola d’anglès ha seguit en marxa, adaptant-se a les restriccions de la pandèmia, i ara per posar les coses fàcils a les famílies, la matrícula 2021/22 és gratuïta: un estalvi de 90 euros. D’altra banda, el lloguer de la sala s’ha reactivat des del maig passat. L’aforament de 62 persones està limitat al 50%, han canviat elements per netejar-los més fàcilment i han intensificat la desinfecció entre cada lloguer.

L’espai de 100 m2 té piscina i elements lúdics de tota mena // JJS

“La gent pot estar tranquil·la perquè es fa lloguer de l’espai complet, no coincidiran amb cap altre grup“, explica Mena, conscient de les preocupacions pel covid-19. Les festes infantils són les més freqüents, però també els lloguen l’espai per a aniversaris de totes les edats. Fins i tot els han reservat la sala per a baby showers, comunions i inclús una família la lloga cada any pel dinar de Nadal.

Són famílies que “no tenen espai a casa i allà poden estar tots junts sense problemes i els nens tenen el seu espai per jugar”, explica la responsable de la sala. A més, no cal preocupar-se de preparar res abans: en arribar ja està tot net i ordenat, durant el dinar no cal patir per si els nens fan alguna destrossa per la casa… ni tampoc trobar-se tota la casa bruta en acabar el festí.

L’espai té tot l’equipament necessari: taules, cadires, congelador, cafetera, microones, altaveu bluetooth, consola Wii, futbolí, diana electrònica per jugar a dards i, evidentment, la piscina de boles. Però el que més valoren els usuaris és “el tracte proper, adaptant-nos a tot el que necessitin, i que s’ho troben tot net i ben posat en un espai còmode i cuidat“. Un tracte proper que a l’escola d’anglès esdevé tracte familiar, gràcies a la relació que al llarg de les setmanes estableixen amb les famílies dels alumnes.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*