El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Es multipliquen per dos el nombre de positius just abans de Nadal

Societat

El nombre de contagis de coronavirus es torna a enfilar just abans de Nadal. Segons els darreres dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, entre el 14 i el 20 de desembre 86 veïns de Sant Andreu de Palomar es van infectar per primera vegada. Una xifra que representa més del doble dels contagis que es van registrar la setmana anterior (42) i suposa un hipotètic principi de la tercera onada.

Banner Ajuntament 300x250
 

Que les dades al nucli urbà es doblin d’una setmana per l’altra és un fet que es repeteix a la pràctica totalitat de la ciutat. De fet, al mateix conjunt el districte el nombre de positius a les proves PCR i d’antígens també s’ha multiplicat per dos en passar de 112 a 249 contagis setmanals. De fet, Sant Andreu de Palomar ja és el segon barri de Barcelona amb més persones malaltes amb el virus, només per darrere de La Nova Esquerra de L’Eixample (94).

Tot i això, la taxa d’incidència de la COVID-19 entre els andreuencs manté una taxa similar a la mitjana barcelonina: actualment hi ha 147 veïns afectats per cada 100.000 habitants. Una dada, però, que pràcticament es podria multiplicar per tres si l’índex de reproducció del virus no baixa. Ara mateix per cada 10 veïns del nord de Sant Andreu infectats es contagien 16 veïns, mentre que al sector sud per cada desena se n’infecten pràcticament una quinzena més.

Per franges d’edat la més perjudicada segueix sent la dels adults entre els 35 i els 64 anys (44 persones han donat positiu la darrera setmana), seguits dels infants menors de 14 anys (21) i els joves entre els 15 i els 34 anys (15 casos). Per últim, la incidència del virus entre les persones més grans de 65 anys ha baixat respecte setmanes anteriors (6). Pel que fa als alumnes que han hagut de finalitzar aquest primer trimestre a casa, destacar que aquest passat dimarts hi havia un total de nou aules confinades: una a l’Escola Eulàlia Bota, dues al Sagrada Família, una al Mare de Déu de la Soledat, una a l’Escola Mestre Gibert, tres al Jesús, Maria i Josep i una més a l’Escola Turó Blau.

Fotografia | UCI de l’Hospital Clínic // FRANCISCO AVIA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt