El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un nou carril bici connectarà Sant Andreu amb Santa Coloma

Societat

Anar de Sant Andreu a Santa Coloma en bicicleta i de forma segura serà una realitat palpable. L’Ajuntament de Barcelona començarà demà dilluns les obres per connectar la xarxa de carrils bici de tots dos territoris. Segons ha avançat el consistori, els treballs consistiran a obrir un nou carril per la calçada del passeig de Santa Coloma i connectar-lo al ja existent del municipi veí.

 

El nou vial per a ciclistes anirà des de la frontera colomenca fins a l’altura de l’Institut Doctor Puigvert (700 metres) i comptarà amb dos sentit segregats. A més, les obres obligaran a redistribuir la resta de carrils de circulació (fresat i pintura) i també d’adaptarà la sortida de la ronda número 1 a la nova configuració vial. Segons el calendari municipal, s’espera que el nou carril bici entri en funcionament el proper 11 de juny.

L’objectiu de la mesura és afavorir la mobilitat sostenible entre Santa Coloma i el territori andreuenc. De fet, el tram sobre el qual s’actuarà acumula tot un historial de problemes pels ciclistes, ja que la vorera és molt estreta i els cotxes circulen a gran velocitat per la calçada.

Per últim, recordar que aquesta operació viària se suma a l’estrenada aquest mateix cap de setmana: la pacificació temporal de la rambla de l’Onze de Setembre i Fabra i Puig, on s’ha alliberat l’espai de circulació de vehicles privats per l’ús de vianants i ciclistes.

Fotografia | El tram ja construït fins a la frontera de Santa Coloma

2 Comentaris

  1. Un desastre… això és el que és. Aks veins del Pg. Santa Coloma 55-71 (davant Puigvert) ens han deixat les entrades i sortides de parking limitades, iguals que a la betzinera Repsol… i les bicicletes pel costat nostre segueixen baixant i pujant barrejades amb els peatons, amb el perill de sempre. Veniu i il.lustreu aquest greuge causat als quinhi vivim…!

  2. Tanto costaba hacer un carril bici por el medio de la calzada hasta Meridiana. Es una chapuza . Carril bici pasando por la parada del bus y lo más peligroso el carril pasa por la salida de La Ronda y entrada y salida gasolinera. Una locura.
    Luego haber como lo empalman con el que ya está hecho en el puente de Santa coloma

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt