El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Xarxa Poètica de Sant Andreu ampliarà els seus horitzons

Cultura

La Xarxa Poètica de Sant Andreu buscarà consolidar-se amb la segona edició que se celebrarà entre el 6 al 22 d’aquest mes. Després d’omplir d’art líric diferents punts del territori el darrer ferbrer 2019, enguany l’esdeveniment aterrarà als equipaments del Districte i no ho farà només en clau recitada, sinó que es desenvoluparà en totes les seves varietats: de forma coral, visual i fins i tot coreogràfica.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’objectiu del cicle és el d’apropar la poesia a les diverses comunitats dels equipaments, del districte i de Barcelona. A parer de l’organització, encara són pocs els espais de la ciutat on es programa poesia (encara que la seva presència vagi a l’alça). Per aquest motiu, els impulsors volen ser “un micròfon que doni veu a tota mena de persones disposades a deixar-se impregnar per la poesia”. En aquesta línia, a la Xarxa Poètica sumarà com a escenaris la Biblioteca de Trinitat Vella – J. Barbero, el Centre Cívic de Sant Andreu, el Difusor/ B-Murals centre d’art Urbà i la Torre de la Sagrera.

La inauguració de la xarxa serà a l’Espai 30 dijous 6 de febrer a les 19 hores amb la presentació de l’exposició ‘Camins de serp’, de Josep Maria Garcia. En cas de no poder assistir, la segona cita de la Xarxa Poètica se circumscriurà en la Torre de la Sagrera, on divendres 7 de febrer a partir de les 19.30 hores hi haurà un escenari obert, música en viu i un punxa discs. Tot, a càrrec del col·lectiu juvenil La Sagrera Alternativa.

Pel que fa als actes que tindran lloc a Sant Andreu de Palomar, el primer d’aquests serà el taller ‘Agafa la ploma’ que se celebrarà al Centre Cívic de Sant Andreu dissabte 15 de febrer a les 11 hores (caldrà inscripció prèvia). Ja dijous 20 l’Ateneu l’Harmonia acollirà a les 20 hores els contes per adults del col·lectiu Mujeres Maravillas. Per la seva banda, Lorena Bazán maridarà cada conte amb una cervesa i el Club Maillard prepararà una cervesa especial per un dels contes.

L’endemà a les 19 hores el Casal de barri Can Portabella acollirà el concert de ‘Recitals a domicili’, un quartet que musicalitzarà els versos dels poetes Eduard Carmona, Vicent Andrés Estellés, Jacques Prévert i Max Besora. Per últim, destacar que la xarxa no només la conformen els vuit projectes programats; també hi podrà participar tota la ciutadania que dipositi les seves poesies a les bústies que s’han repartit per les escoles i equipaments. Posteriorment, a l’espectacle de cloenda que se celebrarà dissabte 22 a les 12 hores a la plaça de Masades, Ràdio Cava dinamitzarà l’espectacle; un col·lectiu jove i dinàmic que treballa amb l’escriptura, el llenguatge i el cos.

Fotografia | Recitals a domicili

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt