El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Ball de Bastons de Sant Andreu, amfitrió nacional

Cultura

Festa Major entre bastons. Aquest passat dissabte s’ha dut a terme la III Trobada Bastonera Infantil de Catalunya a Sant Andreu de Palomar, seu de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya. L’esdeveniment ha comptat amb vuit colles diferents, entre les quals cal destacar la presència de la Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat, els Bastoners de Gràcia, els Bastoners de Sant Sadurní o el mateix grup del Ball de Bastons de Sant Andreu, amfitriò de la jornada.

 

La jornada ha fet el seu tret d’inici amb tot de jocs i dinàmiques perquè tothom pogués gaudir i divertir-se de forma totalment gratuïta. Més tard, les colles convidades han passat a dinar i preparar-se per encetar a les 16:30 hores la cercavila infantil, acte principal de l’esdeveniment que ha començat a la Plaça Orfila i ha finalitzat a la plaça de Can Fabra.

En aquesta línia, destacar que per primer cop la colla infantil dels Bastoners de Gràcia han participat en aquesta trobada a Sant Andreu, alhora que el Ball de Bastons d’Horta ha fet la seva primera actuació oficial amb el seu vestuari propi. Per últim, posar de relleu queper primera vegada  el Ball de Bastons de Sant Andreu ha fet d’amfitrió d’un acte d’aquestes característiques i també ha lluït nou vestuari.

Un cop acabats els balls de lluïment a la plaça de Can Fabra, l’organització ha passat a repartir els recordatoris a cadascuna de les colles i s’ha procedit a l’acte de lliurament de premis del 5è Concurs de Música per a Ball de Bastons. Amb una participació de 25 obres musicals inèdites, el 1r premi se l’ha emportat pel cardedeuenc Cesc Alexandri i Muchart per la seva peça La Silenciosa i el 2n premi s’ha atorgat al vilafranquí Carles Carbonell Surià per la seva peça Bastons_3.

Jocs infantils // Maria Castillejos Carbó i Laura Gotarra Sánchez

Per últim, i amb presència de totes les participants i acompanyants, el Ball de Bastons de Sant Andreu ha fet el traspàs del banderí de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya a la següent colla que organitzarà la IV Trobada Bastonera Infantil de Catalunya: la Colla de Bastoners d’Esplugues de Llobregat. Està previst que aquesta se celebri el 18 d’abril de 2020.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt