El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les pancartes de la PAH conviuen amb el mobiliari del BBVA / DGM

La Fabra i Coats acull el I Congrés d’Habitatge de Catalunya

Societat

La Fabra i Coats acollirà aquest cap de setmana del 16 i 17 de novembre el I Congrés d’Habitatge de Catalunya, en el qual es trobaran tots els col·lectius que lluiten per un habitatge digne. La idea de les entitats és poder fer balanç sobre els darrers anys de lluita i posar en comú les experiències acumulades, amb l’objectiu d’imaginar un Moviment Popular Organitzat per l’Habitatge de Catalunya. Dit d’una altra manera, bastir una estratègia més unitària.

 

Cal tenir present que mai abans s’havia organitzat una trobada d’aquestes característiques. De fet, el referent serà el Congrés de Classes Populars de Sants que es va celebrar fa 100 anys. Per aquest motiu, l’organització vol que el congrés al recinte fabril sigui “la manera d’enfortir aquesta lluita, eixamplar la base i teixir aliances amb altres sectors”. És a dir, anar tots a l’una. L’objectiu serà deixar enrere “l’atomització o les trobades puntuals” entre col·lectius prohabitatge. “PAH’s, grups d’habitatge, sindicats d’habitatge…. Podem posar-li noms diferents però en el fons és molt més el que ens uneix que el que ens separa”, reivindiquen amb la idea de crear una estratègia comuna.

Davant d’aquesta oportunitat que qualifiquen d'”històrica“, Sant Andreu es pot convertir en el bressol de les noves estratègies que permetin als activistes fer front als bancs, immobiliàries o grans tenidors. Per aconseguir-ho, el Congrés es dividirà en tres blocs, on es tractarà d’elaborar un balanç de l’experiència acumulada, pensar quines noves accions s’han de perpetrar per anar més enllà d’aturar desnonaments i pujades de lloguer, així com dissenyar l’estructura organitzativa que haurà de desplegar el treball que s’elabori aquest cap de setmana.

Roda de premsa del Sindicat d'Habitatge de Sant Andreu d'aquest dilluns / CEDIDA
Una de les rodes de premsa del Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu // CEDIDA

L’esdeveniment va dirigit a les persones organitzades en col·lectius d’habitatge, que funcionen de forma assembleària i que busquen solucions col·lectivament a les problemàtiques de l’habitatge. Si bé l’exemple original en aquest camp és el de la PAH, també hi participaran altres col·lectius que han anat sorgint amb els anys, com ara les diferents PAC’s o els Sindicats de Llogaters que han sorgit en els darrers temps als barris, així com col·lectius del moviment feminista, sindicats de classe, cooperatives d’habitatge, col·lectius veïnals, organitzacions polítiques, cases okupades amb ús d’habitatge, etc. Fa 15 dies ja s’havien inscrit 500 entitats, fet que va obligar a l’organització a traslladar el Congrés de la Nau Bostik cap a la Fabra i Coats per manca d’espai. 

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt