El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La música immersiva del Festival MIRA torna a la Fabra i Coats

Cultura

Amb un nom cada vegada més llarg, la 9a edició del Mira – Son Estrella Galicia, Digital Arts Festival ampliarà a quatre les seves jornades de música a la Fabra i Coats. Del 5 al 9 de novembre de 2019, el festival farà de la nau fabril central el seu escenari principal amb una pantalla de 42m2. A més, el Mira tornarà a instal·lar l’Espai Zero (escenari amb tecnologia sonora orientada a la música de ball), i el MIRA Dome by adidas Originals, l’espai dedicat a projectes immersius en format fulldome amb la seva cúpula 360º.

 

Entre els artistes convidats, cal posar de relleu la presència del músic i DJ britànic, Floating Points, qui presentarà un nou show audiovisual. En paral·lel també s’aproparan fins a Sant Andreu la llegenda del techno i del IDM, Clarck; Biosphere (que feia 15 anys que no trepitjava Barcelona); Alessandro Cortini o el compositor, productor i alquimista sonor Vessel per presentar el seu última treball: “Queen of Golden Dogs”, entre molts altres.

Pel que fa a la cúpula 360º, la primera gran immersió anirà a càrrec de Carlos Sáez amb “Dualmismo”. Aquest projecte artístic jugarà amb el real i el virtual desafiant al dualisme platònic i posarà a prova els patrons de percepció a través de la sincronització de diferents efectes de llum, vídeo i so. En la mateixa línia, la cúpula també comptarà amb l’estrena mundial d'”Obsidisorium”, una instal·lació multisensorial immersiva creada per AUDINT, -abreviatura d’Àudio Intelligence- d’un grup de recerca que experimenta en les zones perifèriques de l’àudio.

També cal destacar que l’artista visual Rick Farin presentarà “Breach Act I” i que un grup d’estudiants de l’Escola ELISAVA projectarà “Alice”, una obra inspirada en el laberint arquitectònic dels grans nuclis urbans. A banda, l’artista sonor Robert Lippok i l’artista digital Lucas Gutiérrez presentaran “Non-face”, una peça 360º en què es generen objectes que semblen realistes, però que no poden existir al món físic.

Dome 360º // Festival MIRA

Pel que fa al pilar de la divulgació i el debat, aquest se celebrarà a l’Espai Zero de Fabra i Coats i girarà al voltant del concepte de la imatge gràfica d’aquest any del festival: “Destruction – Genesis”. La idea és generar un debat existencial que posi en dubte i en valor l’entorn natural que sembla estar sentenciat per la destrucció humana.Tot plegat, però, sense oblidar l’essència del festival: la innovació digital aplicada als diferents camps artístics.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt