El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mur escola mestre gibert expres de sant andreu

Preacord per l’expropiació del solar adjacent al Mestre Gibert

Societat

Negociacions en curs. Després de setmanes amb intenses mobilitzacions per part de la comunitat educativa i l’amenaça d’un mur de caure, la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha fet públic que l’acord per expropiar el solar adjacent a l’escola Mestre Gibert està encarrilat. Segons ha declarat la regidora a L’Exprés de Sant Andreu, aquest proper mes de gener es podria signar ja el primer acord amb la propietat.

 

Tal com ha destacat Ortiz, l’equip de Govern porta des de principis de 2016 negociant amb la propietat per provar d’aconseguir la titularitat del terreny i cedir-lo al Mestre Gibert per ampliar la zona d’esbarjo. Si més no, al 2017 la propietat va rebutjar l’oferta del Districte, la qual consistia a fer una permuta amb un altre solar situat al mateix Districte “per facilitar i agilitzar els tràmits”, ha destacat la regidora.

Davant d’aquesta situació i amb la pressió de l’AFA del Mestre Gibert in crescendo, l’executiu va decidir tornar a seure amb la propietat per trobar una solució via “expropiació acordada”. Segons Ortiz, va ser en la darrera trobada del novembre quan “es va arribar a un preacord que s’haurà de signar en ferm al 2019″. En què consistirà aquest pacte? En trobar el preu més adient a pagar al propietari per la peça urbanística.

En aquest sentit, a la propera trobada es posaran tres documents sobre la taula, els quals correspondran a les taxacions del solar que hagin elaborat l’Institut Municipal d’urbanisme, el departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona i la proposta de la propietat. Des d’aleshores en endavant, totes les parts implicades hauran de negociar quin serà el preu a pagar pel terreny (el qual compta amb una qualificació urbanística que li impedeix acollir blocs d’habitatge).

És un acord que no és fàcil, perquè les expropiacions no són fàcils ni senzilles”, ha advertit la màxima representant del Districte. En tot cas, però, confia a avenir-se bé amb el titular, perquè “si l’expropiació passa a ser conflictiva i anéssim a un contenciós, no hi haurà expropiació fins com a mínim d’aquí a sis anys“, ha asseverat.

L’AFA del Mestre Gibert ha engegat una campanya per forçar al Govern municipal a fer-se amb el solar // CEDIDA

Vist el camí de corves que es pot presentar des d’aquest proper gener en endavant, al darrer ple de desembre Ortiz ha optat per fer un toc d’atenció a aquelles forces polítiques que, al seu parer, havien fet volar coloms a les famílies de l’escola. Tot plegat, pel fet de prometre una possible immediatesa en el procés d’expropiació. El seu comentari, però, ha rebut rèplica des de l’oposició: “Guardis aquest to paternalista“, li ha contestat el conseller de la CUP, Ivan Altimira.

Tot i l’encreuament de retrets que ha provocat aquesta qüestió, la cerca de responsables polítics a l’hora de descobrir el motiu dels 32 anys de retard en dur a terme l’expropiació ha acabat diluïda per l’acta final del ple: les tres respectives proposicions de la CUP, ERC i PDeCAT van tirar endavant gairebé per unanimitat (només Sant Andreu en Comú es va abstenir al text dels cupaires perquè consideraven que “l’expropiació urgent” que demanaven era “un oxímoron”).

Més enllà d’aquest formalisme, en cas d’encarrilar-se finalment les negociacions i arribar a un acord aquest proper 2019, els alumnes del Mestre Gibert podrien gaudir del nou espai d’esbarjo a partir del proper curs.. El motiu respon a la hipòtesi vinculada al fet que la propietat decidís avançar la cessió del solar aquest mateix estiu per permetre adaptar-lo a l’espai educatiu i confiar a cobrar l’any 2020. Tot plegat, perquè fins aquell exercici no hi hauria partida pressupostària per poder comprar la peça, ha puntualitzat la regidora.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt