El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Excursionistes de La Cordada amb el llaç groc a Montserrat / CORDADA AEE

Excursionistes andreuencs pengen un llaç groc a Montserrat

Societat

Aquest passat diumenge, 25 membres de l’associació excursionista Cordada AEE de Sant Andreu de Palomar han penjat un llaç groc gegant a la paret de l’agulla de Montserrat, coneguda popularment com a ‘Gorro Frigi’. De fet, aquesta és una de les zones de la muntanya més visibles des de l’esplanada del monestir, punt des del qual algunes de les persones desplaçades han repartit fulletons on justificaven l’acció.

 

Ha sigut cap al migdia de diumenge quan s’ha bastit el llaç, s’ha fet la fotografia i posteriorment s’ha desmuntat, han explicat des de l’entitat. Més tard, alguns membres del grup s’han animat a pujar al cim del Gorro on els esperaven els alpinistes que havien despenjat el llaç gegant i s’han fet la foto de família amb un altre llaç groc (aquest cop més petit).

En paral·lel, cal destacar que dos dies abans una seixantena d’excursionistes andreuencs també es van aplegar a la plaça del Cargol de Montbau, on van desplegar un altre llaç groc gegant per més tard fer un sopar a la fresca. En acabar la nit, una part del grup van fer una excursió nocturna fins a la Font Groga per compondre un altre llaç, ajudats amb la llum dels frontals i els mòbils.

Les accions de la Cordada s’han emmarcat en el conjunt d’activitats batejades amb el nom ‘Mou-te per la llibertat’. L’objectiu de l’entitat és “denunciar la regressió de drets individuals i col·lectius i la repressió creixent i indiscriminada que afecta amplis sectors de la ciutadania a Catalunya”. Per últim, des del col·lectiu excursionista i ecologista remarquen que “es tracta d’un gest simbòlic, inclusiu i de contingut ampli, ja que no són només polítics els qui pateixen persecució”.

Excursionistes de La Cordada amb el llaç groc a Montbau / CORDADA AEE
Excursionistes de La Cordada amb el llaç groc a Montbau / CORDADA AEE

Al seu parer, “la repressió galopant de l’Estat afecta cada vegada més persones i sectors, i lamina les llibertats d’una manera intolerable i incompatible amb un Estat de dret”. Per aquest motiu, des de l’entitat allotjada a l’Ateneu l’Harmonia animen a tothom “a continuar fent accions de denúncia i defensant les llibertats”.

3 Comentaris

  1. No estaria mal que fueran denunciados por el consorci de Montserrat o por Medi Ambiente por dejar residuos toxicos en la montaña.
    En vez de hacer deporte se dedican a ensuciar y manchar una montaña, en esto se ha convertido este pais…

  2. Creo que el sentido del ridículo hay gente que lo perdió hace tiempo. He visto en las noticias que hay playas llenas de cruces amarillas, que parecen cementerios. De verdad, la invasión por parte del independentismo del espacio público, que es de todos, es descarada.

    Además, obligan a los comercios a cobrarnos las bolsas porque el plástico contamina y tarda creo que de 100 a 500 años en degradarse, y esta gente contaminándolo todo de plásticos.

    Cada uno en su casa o en su balcón que ponga lo que quiera, solo faltaba, pero las calles son de todos.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt