El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Imatge promocional de l'exposició

Les ciutats japoneses del manga i l’anime visitaran Sant Andreu

Cultura

Del 10 d’abril al 9 de juny les principals ciutats japoneses de les sèries de manga i anime visitaran la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra. L’exposició batejada amb el nom ‘El turisme del manga i l’anime’ serà presentada pel seu comissari, Rubén Molins, el mateix dimarts de la presentació a les 19 hores.

Anunci Das Gestoria
 

Però… quin és el contingut de la mostra? Tal com ha avançat la institució cultural, l’exposició repassa els llocs reals on passen les històries més emblemàtiques del manga i l’anime, per tal de conèixer millor les idees que hi vol transmetre el dibuixant. Els decorats dels banys termals de Ranma 1/2 i Love Hina, els barris perifèrics de les grans ciutats de Shin Chan i Doraemon, o el Tòquio d’Akira, Sailor Moon i Fushigi Yûgi.

Al cap i a la fi, pel manga i l’anime, l’escenari geogràfic i la manera de descriure’l de vegades és tan important com la història mateixa. Les inspiracions dels mangues i els animes ambientats a Europa poden ser properes i conegudes per als europeus, però exòtiques per als japonesos, assenyalen els responsables de l’exposició.

En aquest sentit, als occidentals se’ls és difícil imaginar-se com són realment tant les zones més rurals i tradicionals del Japó com les seves ciutats més modernes i cosmopolites. Per aquest motiu aquesta exposició repassa els espais reals de les sèries i els còmics de manga i anime, alhora que repassarà les curioses visites que els personatges de One Piece, Cinturó negre i Capitán Tsubasa van fer a la ciutat de Barcelona.

En la mostra hi col·laboren el Consulat General del Japó, JTB, Selecta Visión i l’Associació de mangaanime i cultura nipona Amakuni. A més pel cap de setmana del 4 al 6 de maig se celebraran les III Jornades Gokuraku: el paradís de l’Otaku, les quals aplegaran una fira de cultura japonesa i manga amb concursos, tallers, exposicions i concerts per a tot tipus de públic (amb accés gratuït).

Per últim, destacar que pel mateix cap de setmana també està prevista l’exposició ‘Micro Jump-to ei Exhibition : Els objectes més desitjats pels fans’, la qual aplegarà des de litografies de Shonen Jump, la revista més antiga i popular del Japó (a partir de la qual han sorgit títols clàssics com Bola de drac), a storyboards, fotogrames i altres productes originals de les produccions dels animes de Toei Animation, la productora d’anime més famosa del país nipó.

Fotografia | Imatge promocional de l’exposició

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt