El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els gegants de Sant Andreu ARXIU

La Fabra i Coats serà l’epicentre de la cultura popular catalana

Cultura

Per segon any consecutiu, el recinte de la Fabra i Coats acollirà el fòrum Som Cultura Popular, el qual agrupa més d’un centenar d’associacions. D’aquesta manera, l’espai serà escenari d’unes 200 activitats participatives i gratuïtes que giraran sobre tres eixos: l’educació i la cultura popular, el patrimoni cultural immaterial i els canvis socials associats a la transformació urbana i gentrificació.

 

La trobada se celebrarà del 25 al 28 de gener, dies en els quals els visitants podran conèixer els continguts d’una trentena d’exposicions agrupades en l’anomenat Museu Nòmada, així com passejar-se per la Rambla d’entitats situada a la planta baixa de l’Espai Fàbrica de Creació. També es duran a terme presentacions, conferències i debats repartits entre l’Escenari Nau i l’Escenari Xerròdrom.

Tal com expliquen des de l’organització, la segona edició d’aquest fòrum vol continuar sent un punt de trobada entre col·lectius així com un generador d’opinió i massa crítica. En aquest sentit Som Cultura Popular continua apostant per accions lúdiques i participatives adreçades a públics de totes les edats.

Per aquest motiu, les activitats traspassaran les parets del recinte fabril i el proper cap de setmana la plaça de Can Fabra i els carrers de Sant Andreu acolliran diverses actuacions de cultura popular –com sardanes, mostra de dansa, cercaviles d’imatgeria festiva infantil, música de banda, glosa, castells- combinades amb l’oferta de l’Espai Gastronòmic (en marxa des del 26 de gener).

Més enllà de l’acte d’inauguració, també es durà a terme la projecció del document fílmic de Francisco Rojo ‘L’última festa en llibertat. Gràcia 1935’, que retrata la darrera Festa Major de Gràcia celebrada abans del cop d’estat de 1936. Un cop acabada la projecció del film, es donarà pas a una conversa entre Josep Fornés (director del Museu Etnològic de Cultures del Món de Barcelona) i Teresa Rojo, filla de l’autor, en el que vol ser també un homenatge a la celebració del Bicentenari de la Festa Major de Gràcia.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt