El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Fabra i Coats / FÀBRICA DE CREACIÓ - GUNNAR KNECHTEL PHOTOGRAPHY

El PSC vol obrir la Fabra i Coats a entitats artístiques privades

Cultura

Donar cabuda a la Fabra i Coats a les entitats artístiques privades. Aquesta és la nova mesura de Govern que ha presentat aquest dijous el segons tinent d’alcalde socialista i regidor de Cultura, Jaume Collboni, la qual pretén aprovar en el proper plenari de l’Ajuntament de Barcelona. A més, el projecte implicarà una injecció anual de 3,1 milions d’euros al programa de Fàbriques de Creació (el qual fins ara destinava a la dotzena de recintes 2,1 M€).

 

Tal com ha explicat Collboni, l’increment de la inversió econòmica forma part de la mesura de Govern ‘Nou impuls al Programa Fàbriques de Creació de Barcelona’, el qual pretén fer evolucionar el projecte de les fàbriques de creació, com el que es desenvolupa al recinte fabril de Sant Andreu.

Si s’aterra la idea sobre el terreny, el programa es tradueix en una apertura de les portes de la Fabra i Coats a noves entitats artístiques i de creació privades, mitjançant la figura de les Fàbriques de Creació Associades. Si més no, “les entitats que vulguin formar part d’aquest programa tindran la seva pròpia convocatòria de subvencions”, ha assenyalat el tinent d’alcalde.

Amb aquesta idea, el PSC (que controla tota la maquinària de l’Icub) considera que se li podrà acabar de “donar coherència al sistema creatiu barceloní públic”. En aquest sentit, cal recordar que el projecte de les fàbriques de creació va néixer l’any 2007 amb l’objectiu d’augmentar la xarxa pública creativa i donar una nova vida a edificis que restaven buits, com la nau central de Ca l’Alzina.

Planta primera de la Fàbrica de Creació / ICUB
Planta primera de la Fàbrica de Creació / ICUB

Al llarg de tota la dècada l’Ajuntament ha invertit un total de 23,5 milions d’euros en les avantguardes artístiques. Només en 2016 tots els espais de la ciutat van comptar amb 300 projectes de residència, més de 600 projectes en els espais cedits i fins a una cinquantena de projectes internacionals. En l’àmbit educatiu, 3.000 alumnes han passat per les 160 activitats de formació que s’han dut a terme.

Fotografia | El recinte de la Fabra i Coats, l’any 2013 / ICUB – FÀBRICA DE CREACIÓ – GUNNAR KNECHTEL PHOTOGRAPHY

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt