El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Carmen Santana en la manifestació / JORDI BORRÀS

El PP de Sant Andreu participa en una concentració entre feixistes

Política

Entre banderes feixistes, insults i amenaces a periodistes i alguna mà alçada fent la salutació romana, es va deixar veure la presidenta i consellera del Partit Popular a Sant Andreu, Carmen Santana (la dona amb cabell ros i ulleres de sol de la imatge). La concentració, convocada per col·lectius unionistes i amb presència de persones relacionades amb l’extrema dreta i moviments ultra, pretenia ser una resposta a una primera manifestació convocada per la CUP.

Banner Ajuntament 300x250
 

Si bé la formació independentista i anticapitalista havia convocat als seus davant de la caserna de la Guàrdia Civil de Gràcia per rebutjar els interrogatoris i imputacions fetes pel cos contra funcionaris i membres del Govern de la Generalitat involucrats en la preparació del referèndum de l’1 d’octubre, col·lectius pro-Espanya van decidir respondre amb una contra-manifestació.

Si bé els dos blocs antagònics van estar separats per una filera dels Mossos d’Esquadra, els insults verbals van ser reiterats. Especialment rellevants van ser les amenaces que va proferir el grup en què es trobava la consellera popular de Sant Andreu contra els periodistes que intentaven cobrir ambdues mobilitzacions.

Mentre un individu amenaçava a un fotògraf de tallar-li el coll: “Te voy a meter una puñalá que te rajo el cuello, hijo puta”, la periodista de TV3, Mercè Sibina, va haver d’aguantar estoicament com un grup de feixistes intentaven boicotejar-li la connexió en directe. En el cas de la periodista d’El Món, Gemma Aguilera, aquesta va resultar amenaçada de mort: “Te encontraré y te mataré, perra hija de puta”.

A la dreta i amb ulleres, la consellera del PP Carmen Santana en la manifestació / JORDI BORRÀS
A la dreta i amb ulleres, la consellera del PP Carmen Santana en la manifestació / JORDI BORRÀS

Tal com es pot comprovar a les imatges, la consellera Carmen Santana es va rodejar de tota una sèrie de persones involucrades en l’extrema dreta. Aquest és el cas d’Eduardo García González, l’home que, amb bigoti, es troba just davant de la representant política de Sant Andreu a la imatge. García González és expresident de l”associació espanyolista Moviment Cívic d’Espanya i Catalans i exdirector de l’entitat d’ultradreta Frente Democrático Español. Una organització que es va aliar amb la xenòfoba España2000 per presentar-se a les eleccions catalanes de 2003 sota el nom d’Españoles Bajo el Separatismo, tal com ha recollit el periodista Jordi Borràs en un article.

A més, darrere de Santana i García González es troba un militant del partit neofexista Democracia Nacional, qui sosté un cartell amb la traducció hispànica de “Make America Great Again“, el lema de campanya de Donald Trump. Més enllà de tots dos, les càmeres també han captat la presència d’extremistes com Josep Anglada o militants de Falange Espanyola de las JONS, Plataforma per Catalunya, Generación Identitaria, Democracia Nacional o SOM Identitaris.

El grup municipal del Partit Popular a Barcelona també ha donat suport a la mobilització unionista i la mateixa Carmen Santana ha retuitejat diferents missatges en què es titllava als manifestants de la CUP com a “panda de inútiles” o els enviava “a fumar al parque”, així com un vídeo que celebra els “crits contra TV3 en la manifestació a favor de la Guardia Civil”.

FOTOGRAFIA | Manifestació del bloc unionista amb presència de persones involucrades en l’extrema dreta espanyolista / JORDI BORRÀS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt