El diari independent de Sant Andreu de Palomar

José Luis Córdoba, president de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona DGM

Els legionarios de Sant Andreu organitzaran una Fira Militar

Societat

La Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona del passeig de Torras i Bages, organitzarà el pròxim 1 de juliol la Fira Militar de Barcelona en els terrenys que tenen cedits. Al llarg de la jornada (de 9 hores del matí a 20:30 hores del vespre), s’exposaran diferents vehicles de caràcter militar i s’instal·laran parades on adquirir productes i relíquies relacionades amb l’exèrcit.

 

Tal com explica el president de la Hermandad, José Luis Córdoba, els cotxes, furgons, 4×4… són propietat de diversos amics i socis de l’entitat. “Vehicles que fa anys que no es veuen” i que ara els ensenyaran “perquè els antics companys els recordin i s’apropin a passar el dia”. Per fer l’estada més còmoda als visitants, la Hermandad habilitarà una zona d’aparcament gratuït en els 5.000 metres quadrats de terrenys públics que els va cedir de forma gratuïta el Consorci de la Zona Franca. L’entrada a l’esdeveniment també serà totalment lliure.

Ara com ara, el vicepresident de la Hermandad, Francisco José Gómez, assegura que ja compten amb 16 vehicles confirmats per l’exposició. “I com més, millor”, afegeix el president, qui veu com un “èxit” anticipat el nombre de trucades i “amics” que s’aproparan amb els seus cotxes clàssics. D’altra banda, les botigues Militaria de Barcelona també tindran el seu espai on exposar els seus productes, com uniformes d’època, medalles i tot tipus d’objectes relacionats amb l’exèrcit.

A la jornada també assistiran diverses associacions relacionades amb el món de l’exèrcit. Convidats que, a més, també podran contemplar i escoltar l’exhibició de ‘Gastadores’ i la ‘Banda de Guerra’.

Per “ordre explícita” de la junta de la Hermandad quedarà “prohibida” la venda de banderes i simbologies preconstitucionals. “Som absolutament apolítics, perquè som militars”, assegura el vicepresident. “No permetrem res que faci apologia a la violència, a l’odi, al nazisme o al feixisme; això és una festa per passar-ho bé”, afegeix.

Si bé el president de l’entitat assegura que de “fotografies de Franco ‘caudillo’ no es veurà cap ni una“; en ser interpel·lat per la fotografia del general penjada al local, Córdoba puntualitza que es tracta de Francisco Franco, “comandant cofundador de la Legión”.

José Luis Córdoba, president de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, assenyala amb el dit la fotografia de Francisco Franco DGM
El president de la Hermandad assenyala amb el dit la fotografia de Francisco Franco / DGM

En el cas de la hipotètica presència de banderes amb l’Àliga de Sant Joan (utilitzada pel franquisme), el president detalla que “tampoc tindria res a veure amb Franco, perquè és dels Reis Catòlics, així com després de morir [el dictador] va continuar sent bandera d’Espanya fins a 1981“. Tot i això, des dels legionarios anticipen que, si localitzen alguna, la faran retirar i fins i tot podran expulsar al seu propietari. “Com no és la bandera actual, nosaltres no la volem per enlloc“, sentencien.

Fotografia | José Luis Córdoba, president de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt