El diari independent de Sant Andreu de Palomar

obras sagrera sant andreu / DGM

Foment reprendrà les obres de La Sagrera abans de l’estiu

Política

El Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dijous la injecció de 10,5 milions d’euros per reprendre les obres de l’estació de La Sagrera. Concretament, les obres que començaran abans de l’estiu corresponen al col·lector de Prim, estructura bàsica en els accessos ferroviaris a la futura estació. En canvi, per la construcció de la llosa de l’estació, base de l’edifici, les màquines hauran d’esperar fins al tercer trimestre d’aquest any per començar a treballar.

Banner Ajuntament 300x250
 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la notícia, tot i que ha mostrat prudència davant l’anunci del ministre. “Tenim una reserva prudent a esperar l’inici de les orbes per acabar-ho de celebrar”, ha matisat. Segons ha explicat el ministre, el pressupost per dur a terme el col·lector ja està assegurat, després de fer una modificació del seu projecte inicial..

El que no està tan clar és el camí que seguirà el conjunt de la infraestructura. La trama de corrupció que envolta les obres ha provocat la seva judicialització total. Tal com ha comunicat de la Serna, “cada passa que donem, hem d’anunciar-la als jutjats”. Peus de plom.

El Ministeri de Foment tampoc sap el cost total que tindrà la infraestructura, ni quan podrà ser inaugurada. Aquestes dades les haurà de determinar l’auditoria externa encarregada per l’organisme estatal. L’informe servirà per saber com d’avançades estan les obres i, per tant, quant falta perquè entri en funcionament.

L’anàlisi també servirà per posar llum sobre els sobrecostos acumulats en els darrers anys. Sigui quin sigui el cost final, l’administració encara no té cap pla per finançar el 100% de l’estació. En referència a Sant Andreu Comtal, de la Serna ha reflexionat sobre la dificultat que suposa tirar endavant la nova estació per la corrupció que l’envolta. Per aquest motiu, des del ministeri ja s’estudia la possibilitat d’instal·lar ascensors que millorin l’accessibilitat a l’actual estació.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt