El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tema

església

Comença la restauració de la Parròquia de Sant Andreu

Societat

L’Església de Sant Andreu de Palomar ha iniciat aquest divendres les obres de restauració. Els treballs s’allargaran 12 mesos i se centren en la rehabilitació i consolidació de la cúpula i la llanterna, que són els elements més malmesos d’aquest edifici característic del paisatge de Sant Andreu. També es faran millores puntuals en la seva estructura.

Continua llegint

Els comuns eludeixen investigar les propietats del Bisbat

Política
Cúpula de la parròquia de Sant Andreu / DGM

Amigo Sancho, con la Iglesia hemos topado. El govern dels comuns de Sant Andreu s’ha negat a investigar les immatriculacions que ha dut a terme el Bisbat de Barcelona al Districte. El prec, presentat per la CUP al darrer ple, tenia com a intenció recollir tota la informació del Registre de la Propietat per presentar una demanada contra “l’espoli” que hauria comès la institució eclesiàstica al veïnat.

Continua llegint

El Bisbat es va fer amb la propietat de l’església en secret

Societat

La parròquia de Sant Andreu de Palomar, aixecada pels seus veïns i veïnes, se l’ha fet seva el Bisbat de Barcelona de facto. Tal com ha desvelat TV3, l’església andreuenca forma part de tot un conjunt de construccions i solars que la institució catòlica ha immatriculat al seu nom al llarg de les dues darreres dècades. Un procediment legal d’arrel franquista, el qual ha permès dur a terme una operació immobiliària mantinguda fins avui en secret.

Continua llegint

Pressionen al nou Govern català perquè salvi la cúpula

Societat
Cúpula de la parròquia de Sant Andreu / DGM

Si bé el passat 2017 el conveni per reformar i salvar la cúpula de la Parròquia de Sant Andreu va estar a punt de tirar endavant gràcies a l’empenta financera de l’Ajuntament, l’Arquebisbat i la Generalitat, el cessament del Govern català va deixar el document orfe de les signatures dels consellers responsables de Territori i Cultura. Ara, però, amb l’aixecament del 155 i la recuperació del control sobre els comptes catalans; els historiadors i la parròquia pressionen al nou executiu perquè finalment doni llum verda a la reforma.

Continua llegint

La cúpula de l’Església, a punt per ser restaurada

Societat

Després de més d’una dècada amb el símbol de Sant Andreu malalt, la cúpula de la Parròquia està a punt de ser restaurada. El projecte es durà a terme tan bon punt totes les parts implicades en el conveni signin el document redactat a sis mans. Qui falta per donar el seu vistiplau? Mentre que per part de l’Ajuntament i de l’Arquebisbat ja han donat el seu ‘ok’, l’absència de Govern a la Generalitat està condicionant la posada en marxa de les obres.

Continua llegint

Petjades vermelles per denunciar els “feminicidis” que fomenten alguns negocis

Societat
Pintades a la persiana i a la vorera del Princelandia | CUP Sant Andreu

Aquest matí de dimarts, Sant Andreu de Palomar s’ha llevat amb una sèrie de petjades de color vermell pintades sobre la seva vorera de diferents locals i edificis. Uns grafitis a la via pública que tenien com a objectiu denunciar els “feminicidis” que, segons l’esquerra independentista, fomenten els negocis i institucions religioses “assenyalats”.

Continua llegint

Vés a dalt