El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La plaça de les Dones de la Motor Ibérica, plena / DGM

Sant Andreu commemorarà la Diada amb aforament limitat

Cultura

Els actes de La Diada, amb distàncies i mascareta. Un any més Sant Andreu de Palomar commemorarà la Festa Nacional de Catalunya el dijous anterior a l’11-S, però aquest cop amb mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID-19 entre els assistents. L’aforament es limitarà a un centenar de cadires i caldrà haver-se inscrit prèviament per poder accedir a la plaça de les Dones de la Motor Ibèrica (17:45 hores).

 

Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, el context actual de pandèmia va fer posar sobre la taula dels organitzadors tres alternatives: celebrar l’acte a la plaça provisional que queda al lateral de l’Església, traslladar-lo a dins de la parròquia en cas de pluja o fer-lo de forma asèptica a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Andreu i retransmetre’l per internet en directe. Finalment, però, la darrera opció impulsada pel Districte ha quedat descartada després que els organitzadors rebessin el permís del PROCICAT per celebrar l’esdeveniment a l’exterior amb públic.

L’acte, organitzat per Òmnium Sant Andreu i el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII), serà conduït per l’historiador andreuenc, Pau Vinyes, quii serà l’encarregat de donar pas a la convidada d’enguany: la directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol, el parlament de la qual girarà entorn del ‘Què ens queda dels Segadors‘. Posteriorment, la presidenta del Districte, Montse Benedí, i la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, també es dirigiran als assistents.

A diferència d’anys anteriors, les mesures de seguretat han obligat a suspendre l’actuació de l’Orfeó l’Eco de Catalunya, “ja que suposava tenir massa persones a l’escenari i no podien respectar les distàncies de seguretat”, ha apuntat la presidenta d’Òmnium Sant Andreu, Lourdes Pinyol. El que sí que es podrà celebrar, en canvi, serà la tradicional Ofrena Floral de les entitats i partits polítics que hi vulguin participar.

Un cop completat l’acte amb Els Segadors cantat a capella, cap a les 19 hores les persones que ho desitgin es podran dirigir a la plaça de Can Fabra, on enguany en comptes de celebrar-se la ballada de sardanes, es farà una audició. Segons ha avançat el president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, l’espai comptarà amb 64 localitats que s’adjudicaran per ordre d’arribada.

Sardanes a la plaça de Can Fabra / DGM
Enguany no es podrà celebrar la ballada de sardanes per les mesures de seguretat / DGM

L’audició, organitzada per l’entitat veïnal, el Foment Sardanista i Òmnium Cultural, comptarà amb l’actuació de la Cobla Mediterrània, que en una primera part farà un concert de nou sardanes i, en la segona, tres peces més de cants populars. Entre mitges, el membre de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Pere Roca, llegirà el manifest de l’entitat per la Diada, i ja per cloure l’acte, el públic entonarà novament Els Segadors.

Fotografia | Actes de La Diada a la plaça de les Dones de la Motor Ibèrica, l’any 2018 // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt