El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Literal celebra una dècada d’idees i llibres radicals a la Fabra i Coats

Cultura

Literal, la fira de les idees i els llibres radicals, celebrarà aquest cap de setmana del 24 al 26 de maig el seu desè aniversari al recinte de la Fabra i Coats. Una fita que ha aconseguit consagrar l’esdeveniment com una cita imprescindible en el calendari del món editorial. Prova d’això és que el Literal Pro, l’espai professional de la fira, tornarà a comptar amb dos dies perquè els empresaris del sector puguin trobar-se i dialogar, mentre que dissabte i diumenge tornaran a ser les jornades d’obertura lliure al públic. Només l’any passat fins a 10.000 persones es van acostar al recinte.

 

L’organització de la Literal assegura que aquesta desena edició l’han enfocat com “una gran festa del pensament crític”. “Durant deu anys hem vist créixer les editorials independents en paral·lel a la fira, i junts hem pogut apropar històries des dels marges de la societat a un gran públic”, expliquen. Per aquesta raó, han decidit embarcar-se en aquesta efemèride agafant com a fil conductor “la necessitat del feminisme per transformar radicalment el món”.

Enguany la fira comptarà amb la participació de referents mundials com Angela Davis, Vandana Shiva, Rita Segato, Sara Ahmed i Marina Garcés. A més, l’espai firal també oferirà un any més al públic espais artístics, una zona familiar i una àrea de restauració. “El contacte entre lectors, editors i autors, sense intermediaris, i poder parlar cara a cara és una de les millors experiències per a la promoció de la lectura que s’ofereix des de la fira”, recorden.

La fira acull desenes d’activitats en només dues jornades // Oriol Clavera – Fira Literal

Al llarg de les jornades els assistents podran presenciar les converses amb els diferents autors convidats (hi haurà traducció simultània); així com debats i taules rodones. En paral·lel, també hi ha programades entrevistes en directe, presentacions de novetats editorials, contacontes i recitals de poesia.

Literal està organitzada per KULT, Tigre de Paper, Bellaterra Edicions, Llibreria La Carbonera, Münster Studio, Ateneu L’Harmonia i Biblioteques de Barcelona, i compta amb la col·laboració de múltiples empreses, entitats i institucions públiques.

Fotografia | Oriol Clavera – Fira Literal

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt