El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els artistes de la Fabra i Coats preparen una marató d’art pel Seismes 2023

Cultura

La festa que des de fa set anys preparen els artistes residents a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació, el Seismes, ja té data i lema per a la seva edició de 2023. Sota el leitmotiv “Suggeriments per a un cos“, la seixantena d’artistes organitzaran una marató de 30 accions artístiques al llarg de dissabte 2 de desembre (primer cap de setmana de la Festa Major). Una jornada on el veïnat podrà gaudir gratuïtament de performances, concerts, accions escèniques, djs, converses, instal·lacions, vídeo, spoken words o jam sessions, entre d’altres.

 

La 7a edició del Seismes tornarà a convertir-se en un petit aparador dels treballs que desenvolupen els artistes residents al recinte fabril. L’esdeveniment funcionarà com un gran happening col·lectiu que servirà perquè el veïnat pugui descobrir la fàbrica i endinsar-se en l’art a la vegada. Entre aquestes accions, hi haurà un recorregut de flamenc participatiu de l’artista Esther Solé en col·laboració amb el Laboratorio de investigación desde el Flamenco i el músic Josué Coloma, així com una experiència auditiva i matèrica de Luis Tabuenca i el col·lectiu suís UMS’n JIP o una videoinstal·lació sobre l’erotisme a través de la pell d’Úrsula San Cristóbal, entre d’altres.

Mentre que les accions artístiques es concentraran a la tarda, des de les 11 hores la plaça del Comerç acollirà un programa de Ràdio Fabra Magazine especial sobre Seismes amb l’actuació en directe d’algunes de les artistes participants. Al cap i a la fi, Seismes 2023 és un esdeveniment dissenyat pels mateixos residents i col·lectius de la Fàbrica de Creació i compta amb la coordinació de de The Good Good i la col·laboració de l’escenografia d’Irene Valiente i Iñaqui SanJuan, la mediació d’Irati Irulegui (Idensitat), Alice Sewell i Christian Len i textos d’Iván Maestre i el suport de Matias Lo Cascio.

Participants de la 7a edició

Els artistes que faran possible el Seismes 2023 són: Adrià Bravo, Adriana Civit + Maria S. Poncela, Ágatha Belocchio, Allison Danielle Brown, Blood Quartet Ensemble, Catalina del Castillo, Col·lectiu PARAPENTE (Laura Maure, Hansel Nezza, Dèlia Español, Rober Martinez i l’Iñaqui Sanjuan), Daniel Verín, Empty 6 Pack, Explica Dansa, Esther Solé + Laboratorio de investigación desde el flamenco, Eva Parey, Iván Maestre, Josué Coloma y La Sala de Escritores, Juli Moras, Júlia Torres, Julio César Palacio, La Mercería de Radio pArty, La Selva, Lara Martínez, Laura Maure, Laura Paz Muñoz, Livemedia, Lourdes Peñaranda, Low Haze, Luis Tabuenca + UMS’n JIP, Mabel Llevat, Mar Sala, Mariana Orantes, Matías Lo Cascio, Nuris Blu, Ominira, Sincro, Tatiana Donoso, Teleduca, Twin + Gigi Morralla i Úrsula San Cristóbal.

Fotografia | Eva Parey

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt