El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Xarxa Poètica de Sant Andreu anima als veïns a inspirar-se

Cultura

Nou any i nova edició. La Xarxa Poètica de Sant Andreu ha fet una crida al veïnat perquè s’animi a participar en el quart cicle de poesia local que ja s’ha començat a organitzar. Tal com destaquen, les creacions escollides es podran llegir durant els dies de l’Acció Poètica a diverses parets dels carrers i places del districte. Les condicions: que tinguin un màxim de 140 caràcters, que estiguin escrits en la llengua que a cadascú li surti de dins i que no tinguin implícit un llenguatge discriminatori. “Es poden enviar tants micropoemes com es vulgui, però amb la voluntat d’assegurar una diversitat de mirades”, especifiquen. Al final, només un màxim d’un per cada autor serà seleccionat per aparèixer artísticament les parets del districte.

 

Si bé la crida va començar setmanes enrere, és precisament ara quan ha començat el compte enrere per inspirar-se. L’hora límit per enviar els versos a xarxapoeticasantandreu@gmail.com? Les 23.59 hores del 30 de gener. “Durant el mes de febrer submergirem Sant Andreu en un mar de poesia, de reivindicació, de cultura; perquè, al cap i a la fi, fem allò que ens agrada: generar debat, generar pensament crític“, argumenten.

La Xarxa Poètica es contextualitza com un “refugi comunitari”. Segons expliquen, la poesia s’ha d’entendre des de les perspectives del “diàleg, l’intercanvi, la reivindicació, el coneixement mutu, el crit i les emocions”. “Si t’agrada la poesia, ets de les que escriu els seus pensaments a una llibreta, mires el món amb ulls poètics et convidem a participar en aquesta nova #AccióPoètica”, animen. Al final, “la poesia no té limitacions i ens fa lliures, perquè ens pertany i la volem compartir, i perquè la paraula és l’arma més potent per reivindicar drets i lluitar contra les desigualtats”, destaquen.

Mentre que en la primera edició de l’esdeveniment va ser fruit de la col·laboració entre quatre entitats, en només quatre anys ja hi participa Can Portabella, el Centre Cívic La Sagrera “La Barraca”, l’Ateneu L’Harmonia, l’Espai 30, el centre cívic de Sant Andreu, la Torre la Sagrera, la Biblioteca Trinitat Vella – José Barbero, la Biblioteca La Sagrera – Marina Clotet, Can Clariana, el Centre Cívic Bon Pastor i el Centre Cívic de Trinitat Vella, amb el suport de l’Intercanviador de l’Espai Jove Garcilaso.

Fotografia | Xarxa Poètica del Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt