El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’American Space celebra el seu cinquè aniversari a Can Fabra

Cultura

L’American Space Barcelona, ubicat a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, celebrarà el seu cinquè aniversari entre els pròxims dilluns 15 i dimecres i dijous 18 de novembre. Unes jornades on es duran a terme dues activitats dirigides per a infants i adolescents. Per una banda, un escape room per reflexionar sobre la desinformació i aprendre a verificar la informació que ens arriba a través d’internet i les xarxes socials, i per l’altra un taller d’introducció a l’electrònica bàsica i als circuits tèxtils. Des de l’organització també destaquen la sessió informativa oberta al públic sobre què cal fer per cursar estudis universitaris als Estats Units.

Banner Ajuntament 300x250
 

De forma paral·lela, l’aniversari també servirà per allargar dos anys més el conveni de col·laboració de l’American Space per part de la Cònsol General en funcions, Emma Marwood, el gerent de Biblioteques de Barcelona, Ferran Burguillos, i la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín. En aquest sentit, recordar que l’espai va ser inaugurat l’any 2016 amb la intenció de promoure l’intercanvi cultural i el diàleg entre Barcelona i els Estats Units, a través d’un seguit d’activitats, programes i tallers gratuïts i oberts al públic. Un servei integral que va dirigit especialment a estudiants de secundària i universitaris, però també a la resta de la ciutadania.

Un dels eixos sobre els quals gira l’American Space és la tecnologia. A través d’aquesta es pretén fomentar l’aprenentatge informal i incentivar el creixement mitjançant la realitat virtual, la impressió 3D, la robòtica o la programació, entre d’altres. Aactivitats a les quals s’ha d’afegir l’aprenentatge de l’anglès, l’assessorament acadèmic per estudiar als EUA i l’impuls dels estudis STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) entre els joves.

Al llarg dels cinc anys de funcionament ja han visitat aquest espai de la biblioteca gairebé 140.000 persones i més de 40.000 han participat d’alguna de les 1.230 activitats que s’hi han realitzat.

Fotografia | Jornada d’inauguració de l’espai l’any 2016 // U.S. Consulate General Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt