El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Pregó virtual de la Festa Major de Sant Andreu

Cultura

Veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar, com bé sabeu estem vivint moments sanitaris i socials molt complicats que alteren el nostre dia a dia, la nostra manera de fer i la nostra manera de ser; és per aquest motiu que aquest any la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar hem decidit encarregar el pregó a les entitats del nostre poble.

Banner Ajuntament 300x250
 

Volem reivindicar que #laculturaéssegura i que nosaltres, les entitats, en formem part. Som el teixit associatiu d’un poble, que sense ànim de lucre ens deixem la pell, altruistament, per totes aquelles coses en què creiem. Creiem en la Festa Major i ens agrada que totes les entitats hi participem exposant i compartint l’activitat de cada una en el marc global de la festa per fer partícips a tota la ciutadania.

Les entitats del poble ens entreguem durant tot l’any per preparar les gairebé tres-centes activitats que es concentren habitualment aquests dies. En arribar finals de novembre és l’hora de traslladar la nostra il·lusió i passió pel que fem i perquè tots els habitants de Sant Andreu de Palomar en pugueu gaudir-ne.

D’opinions i de gustos n’hi ha de tots colors, és evident. Hi ha qui viu la festa només de nit, hi ha qui la viu de dia per no passar fred, hi ha qui no suporta els petards, hi ha qui no pot viure sense un bon bany d’espurnes al correfoc… Però hem d’entendre i respectar tota la feina i amor que hi ha darrere de cadascuna de les disciplines, valorem-ho, gaudim-ho, som dels barris de la ciutat amb més cultura popular i, ep! N’hem d’estar ben orgulloses!

Cada vegada que ha sortit un nou protocol s’ha modificat el format de la Festa Major complint les directrius de seguretat sanitària. Sempre hem tingut molt clar que cal seguir gaudint de la Festa Major en la mesura que les circumstàncies ens permetin i vetllant per no exposar la ciutadania a cap possible contagi.

No ens cal llegir el programa per saber que el diumenge ens despertaran els trabucaires, que la satànica ens farà tremolar amb la seva tronada i que la pancarta baixarà de la façana del campanar amb el repic de campanes i tot començant la cercavila.
Que complicat és imaginar-se la festa Major sense tots aquests símbols, oi?

Enyorarem trobar a l’Andreu i la Colometa o els Coloms pel Carrer Gran, les múltiples xocolatades repartides pels barris i com no, gaudir d’un nou espectacle dels Diables de Sant Andreu.

I què dir de les nits? Les nits de Sant Andreu de Palomar han servit per retrobar vells coneguts a l’envelat, donar-ho tot amb els Pastorets Rock, la salseta del Poble-Sec i el màgic Fede Sardà traslladant-nos a Luz de Gas, tot procurant no perdre “els tiquets” de la Comissió de Festes entre tanta gent.

També trobarem a faltar arribar a la plaça d’Orfila amb els amics i amigues i esperar per veure el piromusical tot mirant a les dues façanes, la de l’ajuntament i la parròquia i amb un pèl d’humor intentar desxifrar des d’on es dispararà i quina serà la millor perspectiva per veure’l. Un dels moments amb més nostàlgia de l’any, el comiat d’una altra Festa Major.

Està, però, a les nostres mans, fer que aquesta festa major sigui única i irrepetible, i mai millor dit, perquè l’any vinent la volem celebrar totes juntes de nou! És hora de guarnir balcons, terrasses, finestres… La festa serà des de casa però serà. No perdem l’essència de ser com som, no oblidem els nostres símbols, som de Sant Andreu de Palomar, som tradició i cultura! Ja ho diu la dita: Per Sant Andreu, pluja i neu o fred molt greu! I enguany podem substituir el fred per epidèmia greu!

Aprofitem aquest pregó per donar les gràcies a totes les persones treballadores dels serveis essencials. Fem la Festa Major tot recordant aquells que ja no hi són, i tornarem a somriure, a sentir l’alegria i el foc del poble, que sap lluitar, però malgrat tot no podem caure en la tristesa; la nostra major victòria serà celebrar la Festa Major amb l’alegria, la solidaritat i la fermesa que sempre ha tingut el poble de Sant Andreu de Palomar.

Andreuenques, andreuencs aquest any més que mai… La festa? A Sant Andreu!

VISCA LA FESTA MAJOR I VISCA SANT ANDREU!!!

Les entitats de Sant Andreu de Palomar

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt