El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Reformes a la Casa Bloc per acollir 54 persones en situació vulnerable

Societat

Després d’algun retard, l’entitat de la Taula del Tercer Sector, Hàbitat3, ja ha segellat aquest 2020 com l’any en què la Casa Bloc posarà en marxa el seu nou projecte social: Desbloc. Un programa que consistirà en la reforma de dues plantes de l’edifici que dona al carrer de la Residència per poder allotjar a 54 persones en situació vulnerable. En total, s’espera que les obres de reforma s’allarguin durant 22 setmanes i suposin una inversió propera als 400.000 euros.

 

Tal com ha anunciat Hàbitat3, els vuit habitatges de la primera planta de l’antiga residència seran reformats per allotjar a parelles o persones soles, amb habitació, bany i cuina oberta. A més, la planta comptarà amb local d’entitats. Pel que fa a la segona planta, els nou habitatges amb que hi compta seran per a unitats de dues o tres persones i comptaran amb sala, cuina, habitació doble, habitació simple i bany.

A qui s’adreçaran aquestes llars de la Casa Bloc? A persones en situació d’exclusió residencial o sense llar que estiguin seguint processos d’inserció, persones o famílies que han perdut el seu habitatge i necessiten un allotjament transitori, així com persones amb problemes de salut mental, addiccions, discapacitats físiques o intel·lectuals, que necessiten fer el pas de viure en residències o pisos compartits a fer-ho en allotjaments unipersonals o unifamiliars.

Més concretament, s’espera que dotze dels acollits siguin persones sense llar, onze siguin persones o parelles en risc d’exclusió social o en procés d’inserció i sis famílies més amb problemes similars als anteriors. En paral·lel, destacar que seran persones derivades per entitats socials o pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa a les obres, aquestes serviran per deixar enrere la imatge de ‘residència’ que encara perdura a l’edifici. Per aconseguir-ho, es faran canvis propis per a cada planta i habitatge, de manera que es treballarà amb diferents recursos cromàtics tant a les zones comunes, com a l’interior dels habitatges. De fet, cada pis tindrà una tonalitat pròpia per vorades, cantoneres i detalls, que permeti a l’usuari identificar casa seva com a pròpia.

La cuina de l’antiga residència // HÀBITAT3

Per últim, recordar que la Fundació Hàbitat3 és una gestora d’habitatge de lloguer social impulsada des de la Taula del Tercer Sector Social amb l’objectiu que tota la societat, i en especial els col·lectius més vulnerables, puguin disposar d’un habitatge digne. En aquesta línia, la mateixa Hàbitat 3 ja ha signat un acord de col·laboració amb Cellnex Telecom, pel qual l’operadora d’infraestructures de telecomunicacions dotarà de connectivitat i sensoritzarà els habitatges socials, facilitant així el monitoratge dels consums energètics o aspectes relacionats amb el confort de les persones que hi viuran.

La monitorització, mitjançant l’Internet de les Coses (IoT), permetrà a Hàbitat 3 disposar de més informació de la que disposa actualment per a la presa de decisions en la gestió i seguiment social dels residents en els habitatges. Gràcies a aquest projecte les persones que viuran a la Llar Casa Bloc també podran aprendre reduir al màxim la seva despesa energètica i els habitatges resultaran més eficients energèticament. A més, la companyia també dotarà a totes les llars de connexió a Internet.

1 Comentari

  1. Soy un Jubilado con ciudadanía ITALIANA que resido en Barcelona del 2002 tengo toda la documentación cobró por la jubilación 59 euros y estoy viviendo con unos amigos que tienen el desahucio para marzo mi pregunta como puedo acceder a eso pisos inscribirme.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt