El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La finca modernista situada al carrer de Malats i Matagalls / DGM

Lloguers només aptes pels més ràpids

Economia

Trobar un habitatge òptim i a un preu de lloguer assequible s’ha convertit en una veritable utopia a Sant Andreu. A dia d’escriure aquest article no s’ofereix cap arrendament per sota dels 700 euros als dos portals virtuals de referència (ni a Idealista, ni a Habitaclia). Sí, alguna vegada encara es publica algun anunci que rebaixa aquesta franja econòmica, però… o bé la seva superfície és similar a la d’una casa de nines, o bé l’estat de la llar frega la infra-humanitat.

 

De totes maneres, cal afegir un nou element a aquesta circumstància habitacional: la velocitat a què es lloguen els pisos. Tal com ha publicat Idealista en un informe, Sant Andreu se situa en el podi dels districtes on es lloguen més ràpidament els habitatges. Segons el portal immobiliari, un de cada quatre anuncis referents a Sant Andreu no dura ni 48 hores penjat a internet. Es lloguen a tota pastilla. Només per davant hi ha Gràcia (el 30% d’anuncis es retiren en dos dies) i Les Corts (el 40%).

Per últim, també s’ha de tenir en compte un darrer element dins d’aquest fenomen: el creixement de l’especulació al districte. Segons un estudi publicat aquesta setmana per Invermax, Sant Andreu se situa entre les zones més atractives per aquells que basen el seu model de negoci en la compra d’habitatges per posteriorment arrendar-los. En aquest sentit, el Districte ofereix una rendibilitat del 5,70% sobre el valor brut, percentatge que supera amb escreix a l’Eixample (4,85%) i Sarrià-Sant Gervasi (4,74%). Com s’ha palpat aquest fet a peu de carrer? Amb la proliferació constant d’immobiliàries.

Fotografia | Algunes finques, com la situada al carrer Malats, també tenen habitatges destinats a turistes de forma presumptament irregular / DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt