El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Escola Salesianes serà pública a partir del curs vinent

Societat

L’escola concertada d’infantil i primària Salesianes Sant Andreu – Mare de Déu de la Soledat passarà a ser de titularitat pública. Així ho han confirmat fonts properes al centre educatiu a L’Exprés de Sant Andreu. De fet, aquest mateix dijous està previst que el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el tinent d’Alcaldia d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, facin l’anunci oficial des del mateix centre educatiu ubicat al número 35 del carrer del Segre (davant la Fabra i Coats).

 

Segons ha pogut saber aquest mitjà de comunicació, serà a partir del curs 2023/24 quan l’administració pública passi a assumir la gestió del centre educatiu. De fet, els tràmits per efectuar aquest relleu van començar fa dos anys a petició de les mateixes Salesianes, tot just després d’haver perdut el concert d’un grup de P-3 segons confirmen les mateixes fonts. Cal tenir en compte que aquest històric centre d’educació infantil i primària és d’una única línia per curs. Pel que fa a l’educació secundària, fins ara l’alumnat ha acostumat a continuar els seus estudis al centre adscrit Jesús-Maria Sant Andreu, ubicat a la Meridiana.

D’aquesta manera, l’escola Salesianes es convertirà en el primer centre de Sant Andreu de Palomar en fer el pas de concertada a 100% pública. Un canvi, però, que no és pas el primer que es produeix a la ciutat. Si bé entre 2020 i 2022 sis escoles concertades van decidir integrar-se al Consorci d’Educació de Barcelona, aquest passat novembre l’escola Sant Felip Neri, ubicada al Casc Antic de la ciutat, també va anunciar la seva integració a la xarxa educativa pública.

Un fet que resta vinculat al canvi de tendència generacional que s’està produint a l’hora de matricular als infants en centres concertats o públics. Si bé pel curs 2014/15 el 54% de les famílies van optar per fer la primera matricula en centres concertats, segons el Consorci d’Educació de Barcelona les xifres s’han capgirat: des del 2021 que el 55% de les sol·licituds pel primer curs d’infantil es demanen a centres públics.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt