El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Reis d’Orient retornen la il·lusió a Sant Andreu

Cultura

Ulls ben oberts, somriures d’il·lusió, cartes en mà i algun que altre xumet a entregar. Així han rebut centenars de nens i nenes a Ses Majestats els Reis d’Orient. Després d’un any en stand-by i dos de pandèmia permanent, la il·lusió ha tornat a recórrer els carrers i places de Sant Andreu de Palomar. Una nit plena de màgia que s’ha fet esperar més del que tothom hauria desitjat, però que gràcies a l’esforç i empenta de les comissions de festes de Sant Andreu de Palomar i la Sagrera, ha tornat a brillar.

 

Si bé les mesures de prevenció han tornat a fer la guitza als andreuencs, la manca de caramels o l’obligatorietat de dur les mascaretes no han evitat que tot el veïnat tornés a gaudir com si tornés a tenir quatre anys de Melcior, Gaspar i Baltasar. Això sí, enguany tot el poble ha optat per repartir-se més pel recorregut de nou quilòmetres: mentre que durant l’aparició de Ses Majestats la plaça de l’Estació ha restat a mig gas (quan habitualment està de gom a gom), el tram final de Torras i Bages i el carrer de Palomar han acollit moltes més famílies del que és habitual (la presència d’infants en aquest punt gairebé es podia comptar amb els dits d’una mà).

Aquesta distribució per tot el circuit i la baixa densitat de famílies en punts tradicionalment atapeïts ha permès que els Reis d’Orient poguessin dedicar-se més estona als petits. Per una banda, amb fotografies de grup constants amb els infants que els han anat a veure entre la plaça de l’Estació i la plaça d’Orfila i, ja quan s’havien encotxat a les carrosses, fins i tot amb converses amb uns i altres.

Un nen conversa amb el Rei Gaspar // DGM

Ara ja, després d’haver rebut el pa, la sal i la clau que obre totes les portes de Sant Andreu, als Reis d’Orient se’l gira una nit de motla feina: tornar a deixar les cases plenes d’il·lusió i regals perquè el matí de demà torni a ser el més màgic de l’any.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt