El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Can Portabella / DGM

Escoles i instituts de Sant Andreu faran classe en altres equipaments

Societat

Sant Andreu posarà a disposició dels centres educatius diferents espais de 14 equipaments i 17 espais públics del Districte, com ara jardins, places i carrers, perquè puguin utilitzar-los a partir del setembre. La idea és dotar a les comunitats educatives de més espais per complir amb les ràtios de seguretat que la Generalitat ha establert arran la COVID-19. Per tant, tots els centres que ho necessitin podran disposar d’aquests d’espais addicionals per poder fer les classes o les hores de pati amb les condicions i mesures de seguretat oportunes, segons ha comunicat l’Ajuntament de Barcelona.

 

Per complir amb tot el plantejament, l’administració pública posarà en marxa una Oficina de coordinació d’Escoles i Salut de la ciutat amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci Sanitari, el Consorci d’Educació i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona. La seva funció serà vetllar per la correcta implantació de les mesures de prevenció, les proves PCR als alumnes i professors, així com l’oportú seguiment si es detecten casos positius de coronavirus.

Pel que fa als equipaments on algunes escoles faran activitats lectives, des del consistori asseguren que són espais que compleixen amb les condicions requerides. Aquests s’organitzaran amb els centres educatius que necessitin de la cessió d’espais mitjançant la nova Oficina de Coordinació d’Espais de Barris per les Escoles, que haurà d’ajudar a concretar i gestionar les cessions i usos prioritaris d’espai públic i d’equipaments.

En el cas de Sant Andreu de Palomar, els equipaments que cediran espais per fer classes presencials seran el Centre Cívic de Sant Andreu, el Casal de Barri de Can Portabella, el poliesportiu Camp del Ferro, l’Ateneu de Sant Andreu, l’Ateneu l’Harmonia, la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, la Biblioteca de Can Fabra i l’Escola de Música. Respecte als espais públics per les hores d’esbarjo, també serà plausible veure infants i adolescents al Parc de la Pegaso, la plaça de les Palmeres, al poliesportiu provisional de Torras i Bages, al Parc d’Antoni Santiburcio de les Casernes, al recinte de la Fabra i Coats i a la seva Fàbrica de Creació o a la plaça de Miquel Casablancas i Joanico.

Per garantir les mesures de seguretat a les entrades i sortides dels centres educatius, l’Ajuntament posarà a disposició de les escoles diferents auxiliars municipals durant el mes de setembre, perquè ajudin als responsables dels centres educatius a gestionar i a consolidar les noves dinàmiques en el moment d’accedir i sortir del centre. A més, l’ens local ha assegurat que es reforçarà la neteja de tots els equipaments que es dediquin a les activitats pedagògiques, per tal de garantir la desinfecció dels diferents espais.

Carpa provisional del Sant Joan de Mata / DGM
La carpa provisional del Sant Joan de Mata serà una de les noves zones d’esbarjo / DGM

Per últim, destacar que les escoles bressol municipals de Sant Andreu no veuran cap canvi substancial en el seu funcionament, ja que totes compleixen l’actual criteri de ràtios per a l’educació infantil. Per tant, es mantindran les ràtios de cursos anteriors, que són de 8 infants per als grups de 0 a 1 any, 13 per als d’1 a 2 anys i 20 pels de 2 a 3 anys. En canvi, per tal d’evitar que a les hores d’acollida matinal es trenqui l’estanquitat entre grups, es contractaran professionals de suport educatiu per assegurar que cada un dels grups té la seva educadora i els infants no es barregin com passava anys anteriors.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt