El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Mig centenar de veïns es contagien de COVID-19 en una setmana

Societat

Sant Andreu de Palomar no aconsegueix abaixar la corba de la COVID-19. Per quarta setmana consecutiva, el territori registra una cinquantena de veïns contagiats més. Més concretament, entre el 17 i el 23 d’agost, 49 veïns han donat positiu a les proves PCR, segons les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Xifra que només baixa en un infectat respecte a la setmana anterior, però que caldrà seguir de prop, ja que l’arribada de les darreres dades del cap de setmana podria fer incrementar l’esmentada xifra.

 

Què suposa la suma d’aquestes quatre setmanes a l’alça? Doncs un total de 203 andreuencs contagiats en poc menys d’un mes. Xifra que situa al nucli urbà entre els que acumula més casos absoluts de tota Barcelona. De fet, si ens centrem en la darrera setmana, Sant Andreu de Palomar només s’ha vist superat en nombre de positius PCR pels barris de La Sagrada Família (51), La Marina (53) i el Raval (73). Pel que fa a l’àmbit de Districte, Sant Andreu segueix la senda de la resta de districtes de la ciutat i també veu créixer el nombre de veïns amb coronavirus: de 163 a 165 nous casos en una setmana.

Pel que fa a les franges d’edat, la més perjudicada en la darrera setmana ha sigut la dels adults entre els 35 i els 64 anys, amb 23 infectats nous, seguits dels joves entre els 15 i els 34 anys (una quinzena de positius més). En paral·lel, entre els menors de 14 anys només han registrat tres nous infectats, però comencen a preocupar els contagis entre els majors de 65 anys: fins a vuit nous casos en només set dies.

Respecte a la incidència del virus per cada 100.000 habitants, Sant Andreu de Palomar registra fins a 84 casos, una xifra menor a la mitjana de Barcelona, però considerada de perill pels especialistes sanitaris. De fet, resulta alarmant el nombre de nous casos que pot generar un andreuenc infectat. Tal com apunten les dades oficials, en el cas dels malalts que viuen a Sant Andreu sud s’ha detectat que contagien 1,47 persones noves, mentre que en el cas del nord (des de Malats cap al passeig de Santa Coloma), la relació de nous infectats queda en 1,05 persones.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt