El diari independent de Sant Andreu de Palomar

casa bloc sant andreu DGM

Comencen les obres de la Casa Bloc per allotjar noves famílies vulnerables

Societat

La Fundació Hàbitat3 ha posat en marxa les obres per rehabilitar l’antiga residència de la Casa Bloc en habitatges de lloguer social per a famílies en situació vulnerable. Es preveu que el projecte permeti la rehabilitació de les plantes 1 i 2 de l’antiga residència per disposar de 17 nous habitatges, que es destinaran a lloguer social i/o inclusió social.

 

El projecte de la Llar Casa Bloc és un projecte innovador d’habitatge social a Barcelona i suposarà una inversió d’uns 750.000 euros. Es preveu que les obres de rehabilitació s’allarguin entre sis i vuit mesos, de manera que pugui obrir les portes durant el primer trimestre de 2021. Tot plegat, per adaptar les dues plantes a les noves necessitats d’allotjament de persones ateses per entitats socials de la Taula del Tercer Sector o per a persones en situació d’emergència social ateses pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona.

Els col·lectius que aniran a viure a la Llar Casa Bloc seran: persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals, o amb problemes de salut mental, persones en situació d’exclusió residencial o sense llar que estiguin seguint processos d’inserció i persones o famílies que, havent perdut el seu habitatge o havent-lo de deixar prematurament, necessiten un allotjament transitori. En total, hi podran anar a viure una quarantena de persones en risc d’exclusió social.

Cal recordar que va ser cap al 2016 quan l’Agència de l’Habitatge de Catalunya va cedir la gestió de les plantes 1 i 2 de l’antiga Residència de la Casa Bloc a Hàbitat3 per un llarg termini que permeti desenvolupar eficaçment el projecte. Un projecte que ha comptat amb la col·laboració del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el qual va convocar un concurs d’arquitectura i que van acabar guanyant els professionals Javier Hernani i Pedro Garcia.

Inici de les obres per rehabilitar l’espai // HÀBITAT3

Aquests, però, hauran de respectar determinades fisonomies de la Casa Bloc. Construït entre 1932 i 1936, l’edifici va ser dissenyat per Josep Lluís Sert, Josep Torres Clavé i Joan Baptista Subirana (1904–1978), tots ells integrants del GATCPAC (Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània). Avui dia, la Casa Bloc és considerada un símbol de l’arquitectura racionalista a Barcelona, promoguda per la Generalitat de Catalunya durant la Segona República. L’any 1992 la Generalitat de Catalunya va declarar el conjunt arquitectònic Bé d’Interès Cultural en la categoria de Monument.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt