El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Insigpol, ‘La Meca’ de les plaques policials i el material tàctic

Contingut patrocinat

José Manuel López forma part de les aus fènix dels negocis. Si bé la crisi es va emportar per davant multitud de negocis, el veí de Sant Andreu va saber surfejar la nova circumstància econòmica: va transformar el seu establiment de decoració de la llar per un d’especialitzat. Després de dedicar mesos investigant el funcionament del mercat virtual i estudiar milers i milers de plaques dels cossos de seguretat de tot el món, es va decidir a obrir Insigpol: la casa de les plaques policials oficials, les medalles, els distintius i els pins, entre altres productes de material tàctic professional.

 

Des del número 57 del carrer del Segre (Barcelona), López no només ven a Catalunya i a Espanya, sinó que atrau clients d’Europa, Amèrica i de tot el món de forma presencial i virtual. Tal com assenyala, “el nostre negoci és un pol d’atracció comercial de Sant Andreu; ens vénen clients de tot arreu per després quedar-se a la zona a prendre un cafè o fins i tot dinar i passar el dia”, destaca. D’aquesta manera el seu negoci permet dinamitzar la zona i alhora ajuda a la resta de botigues de proximitat. Un atractiu que, al contrari que hom pot imaginar, atrau molts més perfils que no pas únicament policies.

“Aquí tenim un munt de clients”, assenyala el responsable de la casa. Tot plegat, per la diversitat de productes que ofereix: “Entre material tàctic de supervivència, vinils decoratius, articles per a policia, merchandising, productes militars dels EUA o de l’exèrcit espanyol… potser disposem d’uns 6.700 productes diferents“, resumeix. I tot, en només 150 metres quadrats que el personal de la casa es coneix com el palmell de la seva mà.

“Insigpol no té cap connotació ideològica; l’únic que volem fer és tirar endavant un negoci”, sentència López. De fet, bona part de la seva botiga està dedicada a materials tàctics de primera qualitat amb preus més baixos respecte als que s’ofereixen a les grans superfícies: “Per exemple, la majoria que ens compra botes són vigilants de seguretat i policies, però també tenim clients als quals els hi agraden les nostres botes, se les proven i se les emporten posades”, confirma.

Però per si alguna cosa és reconeguda Insigpol, és per ser una botiga que comercialitza la placa homologada de vigilant de seguretat. “De fet, quan un vigilant aconsegueix treure’s el carnet professional, en la mateixa comissaria de la Policia Nacional li recomanen venir a Insigpol“, posa de relleu. Tot plegat, perquè Insigpol està en el llistat de fabricants autoritzats per vendre la placa de vigilant de seguretat i explosius que atorga la Policia Nacional. “A més, la botiga també és freqüentada per professionals que no reben placa dels seus col·legis, com ara pèrits judicials, detectius privats o agents de protecció civil interessats a comprar-ne la seva”, afegeix.

En aquesta línia, Insigpol també compta amb un ampli assortiment de plaques, medalles i tota classe de distintius. Entre les seves quatre parets es confeccionen i es venen per encàrrec a policies locals les plaques dels cossos de seguretat que operen a Catalunya, així com altres elements homologats. Un exemple? Les lones que fan servir els policies quan hi ha un accident. Una especialització que fins i tot ha fet que hagin rebut l’encàrrec de la Generalitat per crear el disseny i fabricar la placa de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

L’attrezzo per a cinema és un altre pilar de l’establiment. “Infinitat de productores ens vénen a veure a la botiga de Sant Andreu de Palomar per comprar tot allò que puguin necessitar en una pel·lícula o espot publicitari on hagi d’aparèixer un policia, un bomber, o un guàrdia de seguretat de qualsevol part del món”, explica el responsable. A més, en cas de no disposar d’allò que necessiten els productors cinematogràfics, la casa també s’encarrega de fabricar-los els productes.

L’equip d’Insigpol, vestit de NYPD // Arxiu

Quins altres perfils de client atresora Insigpol? Doncs més enllà dels col·leccionistes de mig món (sigui de forma presencial o mitjançant la compra virtual), a Insigpol arriben des de muntanyistes en cerca de pastilles potabilitzadores, fins aficionats d’Airsoft per comprar accessoris i vestimentes, passant per veïns de tota la vida als quals els fa il·lusió comprar-se una samarreta, ja sigui de la NYPD, com d’agent de l’FBI, resumeix.

Per últim, destacar que Insigpol col·labora en esdeveniments per defensar el medi ambient i disposa de la targeta Residu Zero i Punt Verd de l’Ajuntament de Barcelona (des de fa anys van decidir prescindir dels plàstics). A més, formen part de l’Associació de Comerciants Onze de Setembre i participa en diferents activitats del barri de Sant Andreu. Tots els productes d’Insigpol es poden trobar i comprar a les dues pàgines web que gestiona l’empresa: Insignias Policiales i Vinilos y Camisetas. Totes dues pàgines web tenen certificats de seguretat per comprar virtualment amb total confiança.

2 Comentaris

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Contingut patrocinat

Vés a dalt